Şehitler Murat Erdi Eker ve Habip Gökçe İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Şehitler Murat Erdi Eker ve Habip Gökçe İçin Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehitler için tören yapılması Şırnak'ta şehit askerler için tören Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Astsubay Murat Erdi Eker ile Uzman Çavuş Habip Gökçe'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi Şırnak'ta şehit düşen Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker (27) ile Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe (29) için tören düzenlendi.

20.04.2016 09:30

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehitler için tören yapılması Şırnak'ta şehit askerler için tören

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Astsubay Murat Erdi Eker ile Uzman Çavuş Habip Gökçe'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Şırnak'ta şehit düşen Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker (27) ile Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe (29) için tören düzenlendi.

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada, şehit kanlarıyla kazanılan aziz Türk vatanı uğruna seve seve canını feda eden kahraman vatan evlatlarını doğdukları topraklara uğurladıklarını söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca hiç bir güce boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini vurgulayan Şimşek, "Vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullananlar, alçakça cinayet işleyenler şunu iyi bilin sayılı nefesiniz çok yakında tükenecek. Asil milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını feda ederek ölümsüz kahramanlar mertebesine ulaşan şehitlerimize ve onun değerli ailesine Türk milletinin minnet ve şükran duygularını iletiyoruz. Evlatlarınız Defne ve Miray artık bizlere emanet." dedi.

Duanın okunmasının ardından bir çocuk babası şehit Eker'in naaşı Mersin'e, bir çocuk babası şehit Gökçe'nin naaşı Çorum'a gönderildi.

Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Vahap Özoğlu, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı.

Dün Bahçelievler mahallesinde PKK'lı teröristlerce bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker (27) ile Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe (29) kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Şehitler Murat Erdi Eker ve Habip Gökçe İçin Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Murat Erdi Eker ve Habip Gökçe İçin Tören - Son Dakika


Advertisement