Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

17.03.2016 15:48

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Bağcılar Meydanı'nda canlandırıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Bağcılar Meydanı'nda canlandırıldı.

Bağcılar Meydanı'nda 200 ton toprakla Çanakkale Zaferi Platosu kuruldu. Platoda Çanakkale Boğazı'nda bulunan "Dur Yolcu" yazısı ile Şehitlik Anıtı ve şehitliğin maketi de yer aldı.

Çanakkale Zaferi Platosu açılışı dolayısıyla düzenlenen program, Bağcılar Bilgi Evleri Mehteran Takımı gösterisiyle başladı. Programda bilgi evi öğrencilerinden bir bölümü İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılında tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getirerek, Çanakkale ruhunu yaşatmanın birliğin ve kardeşliğin işareti olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, "Bizi yıldırmaya çalışanlar, beyhude çaba içindeler. Çanakkale'de ortaya konulan millet olma bilinci bugün de en büyük gücümüzdür. Çanakkale, batacak denilen güneşin yeniden doğmasının adıdır" dedi.

Konuşmaların ardından 60 kişilik tiyatro ekibi, Çanakkale Deniz Zaferi'ni canlandırdı.

Tiyatro gösterisi, 21 Mart'a kadar her gün 13.00-18.00'de sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement