Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı

Aydın\'da Şehitler Törenle Anıldı

Aydın ve ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

18.03.2016 14:40  Güncelleme: 15:01

Aydın ve ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla törenler düzenlendi

Tellidede Şehitliği ziyaretiyle başlayan etkinliklere Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Murat Kırkaya ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapılarak şehitler için dua edildi.

Etkinlikte Jandarma Yarbay Mete Lobut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra Vali Erol Ayyıldız, şehitlik defterini imzaladı.

Anma törenleri kapsamında, Kemer Mezarlığı Şehitliği, Atatürk Anıtı Yedieylül Şehitleri Abidesi, Çanakkale Şehitliği Anıtı, Aydın Şehitleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi.

İl Kültür Merkezi'nde ise Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale savaşını anlatan oyun sahnelendi.

Etkinlik Aydın Valiliğince Şehit yakınları ve Gaziler yakınlarına DSİ'de verilen öğle yemeğinin ardından son buldu.

Kuşadası

Kuşadası'da ilçesinde Sahil Bulvarın'da gerçekleştirilen törende Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Etkinlikte günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Germencik

Germencik ilçesindeki tören Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Himmet Akın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Aktaş Atatürk anıtına çelenk sundu.

Öğrenciler tarafından günün anlamını içeren şiirin okunmasının ardından Kaymakam Işık, şehitlik defterini imzaladı.

Tören, şehit ailelerine verilen yemekle son buldu.

Didim

Didim'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı kapsamında kent meydanında tören yapıldı.

Etkinlikte, Kaymakam İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay Atatürk anıtına çelenk sundu.

Didim Ticaret Odası'nda devam eden programda,Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oyun sahnelendi.

Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bozdoğan

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101.Yılı nedeniyle kapsamında Bozdoğan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehit mezarlığı hizmete açıldı.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 1995 yılında şehit olan ve Bozdoğan ilçesi Altıntaş Mahallesine defnedilen şehit Ercan Menderes'in kabrinin bulunduğu alan Bozdoğan Belediyesi'nce yeniden düzenlendi.

Törende konuşan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, vatan için kanlarını döken şehitlerin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Şehit Annesi Fatma Menderes ise, mezarlığın yeniden düzenlenmesinin kendilerini sevindirdiğini anlatarak, "Allah herkesten razı olsun, mahallemiz şehitlik kazandı, inşallah bu terör artık sona erer" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika


Advertisement