Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si... - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kültür Park'ta toplanan insanlar Yapılan yürüyüş Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin'in açıklamaları Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı Konya da yüzlerce vatandaşın katıldığı '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si gerçekleşti Konya'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle geleneksel hale dönüştürülen '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.'si gerçekleştirildi.

19.03.2016 00:05

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kültür Park'ta toplanan insanlar

Yapılan yürüyüş

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin'in açıklamaları Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Konya da yüzlerce vatandaşın katıldığı '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si gerçekleşti

Konya'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle geleneksel hale dönüştürülen '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.'si gerçekleştirildi.

Kültür Park'ta toplanan yüzlerce kişi Mehteran eşliğinde sloganlar atarak Konya Askeri Şehitliğine yürüdü.

Yürüyüşe, MHP Konya İl Teşkilatı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Ülkücü Muallimler Birliği Derneği, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği ve Ülkücü İşçiler Derneği Konya temsilcileri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin, Konya Askeri Şehitliğinde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın tüm dünyaya karşı verilmiş emsalsiz bir mücadele olduğunu söyledi.

Türk Milleti'nin yüz yıllarca üç kıtaya adalet götürdüğünü belirten Erkin, "Türk Milleti, amansız saldırıların ardından geri çekilmesinin ardından, Çanakkale'de Anadolu'nun asla terk edilmeyeceğini gösterdi" dedi.

Erkin, Çanakkale ruhunun bu günlerde yaşanan hadiselerden sonra daha fazla anlam ifade ettiğini dile getirdi.

Türk askerinin Çanakkale'de tekrar hayat bulduğunu ifade eden Erkin, "Vatanın ve namusun korunmasına Seyit Onbaşı'nın kuvveti, Yahya Çavuş'un cesareti ve 57. Alayın şehadeti bu mücadeleye şahitlik etmiştir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 101. Yılı - \'57. Alay Yürüyüşü\'nün 2.si...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si... - Son Dakika


Advertisement