Şehitlikte Duygu Dolu Anlar - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Duygu Dolu Anlar

Şehitlikte Duygu Dolu Anlar

İZMİR'deki şehit aileleri, Arife Günü, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti, dua edip, gözyaşı döktü.

11.09.2016 16:57

İZMİR'deki şehit aileleri, Arife Günü, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti, dua edip, gözyaşı döktü. Şehitlikte duygusal anlar yaşandı.

Kurban Bayramı arifesinde şehit aileleri, ilk önce teröre kurban verdikleri yakınlarının bayramlarını kutlamak için Kadifekale Şehitliği'ne gitti. Aileler, şehitlerinin mezarlarını temizledi, çiçekleri suladı, bakımlarını yaptı. Şehit yakınları, mezarların başında da Kuran okuyup, dua etti.

2013 yılının Aralık ayında, İzmir Alaybey Tershanesi'nde römorkörün batması sonucu şehit olan 10 askerden Yavuz Aslan'ın babası Zülfü Aslan ve annesi Neşe Aslan da oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü. Aslan çifti mezara çiçekler dikti. Zülfü Aslan, oğlunun şehit olduğu kazının davasının halen sonuçlanmadığını, bir an önce sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

BABA GAZİ, OĞLU ŞEHİT

Mardin'de koruculuk yaptığı sırada 1989 yılında mayın patlaması sonucu gazi olan baba Mehmet Kaya da 2014 yılının Aralık ayında Hatay'da Suriye'den açılan ateş sonucu şehit olan oğlu Taner Kaya'nın mezarını ziyaret etti. Mehmet Kaya, "Benim de oğlumun da bayrağımızda bir damla kanı var. Benim 14 çocuğum var hepsi de vatana kurban olsun" dedi.

MEZARLARI SİLAH ARKADAŞLARI ZİYARETE HAZIRLADI

Arife Günü ve Kurban Bayramı boyunca ziyaretleri göz önünde bulunduran şehitliğin bakımından sorumlu askerler, hummalı bir çalışma içine girdi. Askerler şehit silah arkadaşlarının mezarlarındaki çiçekleri temizledi, etraflarında bulunan kurumuş yaprakları ve dalları süpürdü, ziyarete hazır hale getirdi. Askerlerin belli aralıklarla, çiçeklerin kurumaması ve temiz kalmaları için mezarların tüm bakımlarını yaptıkları da öğrenildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitlikte Duygu Dolu Anlar - Son Dakika


Advertisement