Şehrengiz Dergisi'nin Nisan Sayısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Şehrengiz Dergisi'nin Nisan Sayısı Çıktı

Akkılıç, Kendi Yazısıyla Anılıyor

12.04.2013 13:46

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin 2012 Gazetecilik Başarı Yarışması'nda Röportaj dalında 1 başarı, Araştırma-İnceleme dalında 1 mansiyon ve 'En İyi Dergi' olmak üzere 3 ödülüne layık görülen Şehrengiz bu ay 37'inci kez okurlarıyla buluşurken yine birbirinden ilginç ve çarpıcı tarih notlarını bir araya getiriyor.

Şehrengiz'in bu ayki kapak konusu; Cumhuriyetin ilk yıllarında Bursalıların düzenlenen kampanyalara katılımıyla alınan 11 uçağın Türk Silahlı Kuvvetlerine hediye edilmesi… Konuyu Araştırmacı Yazar Kenan Yetişen kaleme almış.

Nisan'da Bursa'daki en önemli konu kuşkusuz Bursa'nın fethi… Fetih ve o dönemin Bursa'sını Şehrengiz okurlarına Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim anlatıyor.

Araştırmacı Yazar Murat Kavaklı ise, Karamanoğlu Devleti'nin Bursa kuşatmasını geniş kapsamlı olarak değerlendiriyor.

Büyük usta, merhum Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç, Bursa'nın önemli değerlerinden biriydi. Şehrengiz O'nu hasret ve sevgiyle anarken, O'nun kaleme aldığı 'Beş Padişahın Bursa Gezileri' yazısını da okuyucularıyla paylaşıyor.

Derginin Yayın Kurulu üyelerinden, Gazeteci Yüksel Baysal belki de çok kişinin bilmediği, Osmanlı'nın son sadrazamı Damat Ferit Paşa'ya yönelik olarak Bursa'da hazırlanan suikast planını ve daha fazlasını Şehrengiz okuyucularına aktarıyor.

Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ali Altın'ın yazı konusu; Roma İmparatorluğu döneminden itibaren günümüze Harmancık ilçe sınırlarında kalan Derecik Bazilikası.

İlginç bir hayat hikâyesi; Ahıskalı Dr. Seyfettin Bayram ile yapılmış söyleşi, Ahıska Türklerinin geride bıraktığımız yüzyılda yaşadıklarına tanıklık etmesi bakımından hayli dikkat çekici.

Kütüphaneci-Araştırmacı-Yazar Nezaket Özdemir Şehrengiz'e bu ay, 50 yılını sivil toplum örgütlerine adamış bir isim olan Aytaç Toker ile Bursa'yı ve sivil toplum örgütlerini konuşarak katkı veriyor.

Prof Dr. Atilla Çetin de 'Bursa'da Ayanlığın Kaldırılması' konusunu ele alıyor.

Araştırmacı-Yazar Fevzi Şen'in Bursa'nın son saracı ile yaptığı söyleşi de keyifle okunan konular arasında.

Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümüyle bağlantılı olarak ele alınan 'Bursa'nın Karakolları' yazısı da bir çırpıda okunacak türden.

OSMANLI HEYET-İ NASİHA'SININ İLK DURAĞI BURSA…

Bugünlerde çok konuşulan bir konu 'Çözüm Süreci' ve bu süreçte önemli bir rol üstleneceği söylenen Akil İnsanlar Komisyonu. Bu heyet, Osmanlı Hükümetinin Heyet-i Nasihası'na benzetildi, hayli tepki gördü. Bu benzetme doğru mu değil mi, o heyetin Bursa'dan başlattığı yurt gezisine ilişkin ayrıntıların yer aldığı yazıyı okuduğunuzda siz karar vereceksiniz. Derleme derginin Genel Yayın Müdürü Rıza Ertekin'in imzasını taşıyor.

Hem konuları hem de yenilenen tasarımıyla aldığı tüm ödülleri hak eden Şehrengiz Dergisi'nin Kentin Değerleri bölümünde Durak Muhallebicisi ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) tanıtımları var.

Şehremini sayfaları da yine yerel yönetimlerin çalışmalarına ayrılmış…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehrengiz Dergisi'nin Nisan Sayısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement