Şeker İş Sendikası'ndan Terör Olaylarına Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Şeker İş Sendikası'ndan Terör Olaylarına Sert Tepki

Şeker İş Sendikası\'ndan Terör Olaylarına Sert Tepki

Şeker İş Sendikası Çorum Şubesi üyeleri, son günlerde artan terör eylemlerini protesto etti.

23.08.2012 17:31

Şeker İş Sendikası Çorum Şubesi üyeleri, son günlerde artan terör eylemlerini protesto etti.

Hürriyet meydanı önünde toplanan sendika üyeleri, attıkları sloganlarla BDP ve terör örgütü PKK'ya sert tepki gösterdi. Basın açıklamasında siyasilere seslenen Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Her gün Türkiye'nin her tarafına doğudan ay yıldızlı tabutlara sarılarak şehit cenazelerini gönderildiğini belirterek, "Artık ey mecliste görev yapan siyasi iradenin temsilcileri, bizleri mecliste temsil eden siyasi irade hepinize sesleniyoruz. Başta iktidar partisi olmak üzere 30 yıldır duyduğumuz klasik sözlerden bıktık. 'Yaptıkları yanlarına kalmayacak, akıttıkları kanlarda boğulacaklar' bu laflara karnımız doydu. 30 yıldır bu lafları duyuyoruz. Biz artık çözüm istiyoruz. Çocuklarımızın şehit olmasını istemiyoruz" dedi.

Konuşmasında BDP'li milletvekillerini de sert bir dille eleştiren Kahraman, "Açılımlar, teröre verilen avanslar, demokrasi ve insan haklarının umurlarında değil bunların. Bunların amacı 8 tane kardeşimizi şehit eden teröristlerle mecliste milletvekili kisvesi altındaki insanların sarmaş dolaş yollarda kucaklaşması ortaya net bir şey koymuştur. Bu fotoğraflar ne açılım, ne demokrasi, ne kardeşlik hiçbir şey ifade etmiyor. Bunlar mecliste çözüm arayan insanlar değil. Bunların amacı demokrasiden kardeşlikten, barıştan yana değil kurşundan, terörden silahtan yana olmuştur. Saflarını da dağdakilerle beraber olduklarını göstermişlerdir. Biz bu insanları mecliste istemiyoruz. Askere kurşun sıkan, sivil halkı öldüren, öğretmeni katledenleri aklına gelen her şeyi yapabilen bu teröristleri mecliste halkın temsilcisi olarak görmek istemiyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Artık biz de Türkiye'de Türk milleti olarak biz artık şuna inanıyoruz. Ne Avrupa birliğinin uyum yasaları, ne ABD'nin yüce demokrasini biz Türkiye'nin üniter yapısı içerisinde Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Çerkezi ile Laz'ıyla Boşnağı'yla 'ben Türk'üm Türkiye'nin üniter yapısı ile problemim yok' diyen insanlarla kardeşlik kurmak istiyoruz" diyen Kahraman, konuşmasında şunları kaydetti:

" Avrupa Birliği'ne de bu şekilde, ABD'nin aklından geçirdiği yüce demokrasini de hayır diyoruz. Müslüman ülkelerde akıtılan kanada hayır diyoruz. Türkiye Büyük meclisine tekrar sesleniyoruz. Ey siyasi irade artık şehit cenazelerinde siyah gözlükler takıp bizlerle beraber saf tutmak yerine meclisi toparlayıp bu konuda acil çözüp alıp bu konuda ne yapmanız gerekirse yapmanızı bekliyoruz. Bu konuda adım atan her siyasi düşüncenin sonuna kadar destekçisiyiz. Yeter ki çözüm bulun.Yeter ki Türk milletinin kanı akmasın. Bu konuda siyasi parti liderleri artık buzdolabından çıkmış dondurma kalıbı gibi soğuk durana kadar el sıkışmaktan imtina edene kadar, yan yana gelip bu milletin refahı için hangi tedbirler alınacaksa onu yapmalarını bekliyoruz. Artık gecikmeyin. Söz bitmiştir. Bu konuda idamı tekrar getirin. Onlar çocuklarımızı öldürüyorsa, her türlü eylemi yapıp halkımızı katlediyorsa onları darağacına çekip bir an evvel boyunlarına ipi geçirmek istiyoruz. Aksi taktirde bunu yapmazsanız ey meclistekiler halk sizin altınızdan sandalyeleri alacak bir daha mecliste görmek istemeyecek.

En keskin kararlar alınmalı. Bununla ilgili idam kararı çıkarılmalı. Mecliste partilerden bu siyasi konsorsiyum bekliyoruz. Kardeşçe yaşamak isteyen herkesi kucaklıyoruz. Herkesi bu ay yıldızlı bayrağın altında bekliyoruz. Yeter ki adım adın karar alın biz her türlü desteği vermeye hazırız"

Kahraman'ın konuşmasının ardından sloganlar atan grup sessizce dağıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şeker İş Sendikası'ndan Terör Olaylarına Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement