Şekerbank Açıkekran'da Ekolojiye "İçten Bakış" - Son Dakika
Güncel

Şekerbank Açıkekran'da Ekolojiye "İçten Bakış"

Şekerbank Açıkekran\'da Ekolojiye "İçten Bakış"

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Ali Akay küratörlüğünde Berat Işık'ın "İçten Bakış" adlı video seçkisine ev sahipliği yapıyor.

10.09.2012 17:16

Şekerbank'ın sürdürülebilir kalkınma adına üstlendiği misyonu güncel sanat alanına taşıyan dizinin yeni sergisiyle, 'ekoloji' kavramı bu kez sanatçının 'içten bakışıyla'sorgulanıyor.

Ekim sonuna kadar sürecek olan serginin video enstalasyonlarından biri, Şekerbank'ın Muğla- Bodrum şubesini de ekleyerek sayılarını 8'e yükselttiği 7 ildeki şubelerinde, özel tasarlanan monitörler aracılığıyla 24 saat izlenebilecek.

Şekerbank'ın güncel sanatı geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla oluşturduğu sanat platformu "Açıkekran", ekoloji temalı yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanatçı Berat Işık'ın video çalışmaları 31 Ekim 2012 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sergi kapsamında "Wish you were here/ Keşke Burada Olsan" başlıklı çalışma, Şekerbank'ın İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Kırklareli- Alpullu, Ordu, İzmir ve Mardin ve Muğla-Bodrum olmak üzere 7 ildeki şubelerinde 24 saat izlenebilecek.

Toprak, hava, su,

Berat Işık'ın video çalışmalarında doğa ve teknoloji ilişkisi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan toplumsal çelişkiler ironik bir şekilde ortaya konuluyor. Tarlayı süpüren köylü, özgürlüğü düşleyen ve avlanan insanın karmaşık durumunun yarattığı çelişki ve karşıtlıklar, çalışmaların izleğini oluşturuyor.

Dostluk ve yaşam, kaybedilen insanlık ve mistisizm, ''içerinden bir bakış'' olarak sanatçıyı bir kuyunun içine doğru sürüklerken aynı zamanda öze doğru bakmaya itiyor. İnsanı kuşatan organik yaşamla kurduğu denge sadece doğayı değil, doğanın sakladığı görünmeyenleri de içinde taşımakta... Bu bağlamda Berat Işık'ın çalışmalarında ekoloji; insanın diğer insanlarla girmiş olduğu toplumsal ilişkilerle de çevresindeki toprağa, taşa, suya, havaya ait alanda kurduğu yeni bir ''zihinsel tin'' olarak ele alınıyor ve sadece psikolojik ilişkilerinde değil, tüm dünyayla da bir birleşme olarak çıkıyor karşımıza.

Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'nde Ekim ayı sonuna kadar sürecek olan "İçten Bakış" başlıklı sergisi ile Berat Işık, sanat izleyicisini galeride ve Şekerbank şubelerinde farklı bir deneyime ve yüzyıllardır yeryüzünde varlığımızı borçlu olduğumuz ekoloji üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor.

Yapıt Bilgileri:

1) Wish You Were Here "Keşke burada olsan": 3' 04" - 2004

2) Sweeping Out "Sil, Süpür": 03' 10" - 2012

3) Hole "Dipsiz kuyu" : 03' 21" - 2010

4) Smells Like Teen Spirit "Koku": 02' 35" 2010

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şekerbank Açıkekran'da Ekolojiye 'İçten Bakış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement