Selde Sürüklenenler Deniz Dibinden Toplandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Selde Sürüklenenler Deniz Dibinden Toplandı

Selde Sürüklenenler Deniz Dibinden Toplandı
16.03.2016 14:59

Bodrum'un Bitez sahilinde 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası'nda geçen yıl 22 Eylül'de yaşanan felakette, sel sularının götürdüğü malzemeler toplandı.

Bodrum'un Bitez sahilinde 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası'nda geçen yıl 22 Eylül'de yaşanan felakette, sel sularının götürdüğü malzemeler toplandı.

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizliği, Bitez koyunda yapıldı. Bodrum Belediyesi dalış ekibindekiler ve gönüllü olarak katılan toplam 12 dalgıç tarafından dalışlar gerçekleştirildi. Bitez koyunda gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde sel sularının denize sürüklediği çöpler çıkarıldı. Geçen yıl 22 Eylül'de akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetli bir şekilde devam eden sağanak, Bodrum'da sele neden olmuş, caddelerden akan sel suları birçok malzemeyi de denize sürüklemişti. Bitez koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde ise dalgıçlar, dere ağzında gömülmüş olan 2 çöp konteynerini, oto yıkamada kullanılan köpük makinesini ve araç plakasını denizden çıkardı. Vatandaşlar da şaşkınlıkla çalışmaları izledi. Bu çöplerin yanı sıra, pet şişe, oyuncak araba, lastik, teneke kutu, plastik sandalye, cam şişe, hortum, kablo gibi çöpler de dalgıçlar tarafından denizden çıkarıldı. Temizlik çalışması sualtı kamerasıyla da dalgıçlar tarafından kayıt altına alındı.

Temizlik sırasında Bodrum Marmara Koleji öğrencileri, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri de sahilde çöp topladı. Denizden çıkan çöplerin bir kısmı karaya getirildiğinde de, öğrenciler çöpleri inceledi. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi Ahmet Acar tarafından öğrencilere broşür dağıtılarak, atıkların doğada ve denizde kaybolması ile ilgili bilgiler verildi.

Proje kapsamında 23 Mart'ta Ortakent Mahallesi'nde temizlik yapılacak.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selde Sürüklenenler Deniz Dibinden Toplandı - Son Dakika


Advertisement