Sendikalardan Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem

Sendikalardan Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem

* Türk-İş'e Bağlı Sendikalar, Belediye-İş Sendikasına Bağlı İşçilerin Hizmet-İş Sendikasına Geçmeye Zorlandıkları İddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem Yaptı.

09.03.2011 17:20

* Türk-İş'e bağlı sendikalar, Belediye-İş sendikasına bağlı işçilerin Hizmet-İş sendikasına geçmeye zorlandıkları iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) işçilerin Belediye-İş sendikasından istifa ettirilerek, Hizmet-İş sendikasına geçirilmek istendiği iddiasına Türk-İş?e bağlı sendikalardan tepki geldi. Türk-İş'e bağlı Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tekgıda-İş, TGS, TÜMTİS ve TOLEYİS üyeleri İBB önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı belediye önüne gelen grup, "İşveren elini sendikamdan çek", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları attı.

Burada konuşan Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Büyükşehir belediyesini ve dolayısıyla siyasi iktidarı son kez uyarmak içn buradayız. Belediye işçilerinin sendika seçme özgürlüğüne sonuna kadar saygılı olduğumuzu burada bir kez daha vurgulkamak istiyoruz. Ancak bunu bürokratlar, siyasiler eliyle baskıya dönüştürerek, Anayasa'nın vermiş olduğu hakkı, hukuku ihlal edercesine, işçilerin üzerinde baskıya dönüştürmek isteyen anlayışı bir kez daha uyramka için buradayız" diye konuştu. Başbakan'a da seslenen Türkeli, "Sayın Başbakan'a da çağrımız var. Hergün televizyonlara çıkıp, ileri demokrasiden bahseden Sayın Başbakan, ileri demokrasiden bahsettiğiniz ülkede işçiler, sizin emrinizdeki bürokratlar ve sizinle birlikte aynı partide görev yapan siyasiler tarafından baskı, zulüm altında sendika değiştirmeye zorlanıyorlar. Türkiye, sizin gibi olmayanların, sizin gibi düşünmeyenlerin zulüm altında inletildiği bir Türkiye olmakta adeta. Gelin bu yanlıştan bir an evvel vazgeçin. İşçilerin özgür iradesine zincir vurmaya kalkmayın" dedi.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilla Ayçin de, "Hani siz, Türk-İş'i kendinizin arka bahçesi olarak tanımlıyordunuz ya, dikkat et Başbakan, o arka bahçenin içerisinde eline batacak dikenler var" dedi.

Konuşmaların ardından zincire bağlanmış işçilerin yer aldığı tiyatro gösterisinden sonra grup olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement