Seracılardan 'Don' Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Seracılardan 'Don' Nöbeti

Seracılardan \'Don\' Nöbeti

ntalya'nın Kumluca ilçesinde, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sebebiyle seracılar don tehlikesine karşı sabaha kadar nöbet tutuyor.

19.01.2012 10:52

ntalya'nın Kumluca ilçesinde, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sebebiyle seracılar don tehlikesine karşı sabaha kadar nöbet tutuyor. Turfanda sebze ve meyve üretiminin başkenti olarak bilinen Kumluca ilçesinde seracılar, özellikle son günlerde yaşanan ve bu hafta sonuna kadar devam edecek olan soğuk hava sebebiyle akşamın ilk saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar seralarına kurdukları sobaları yakarak ürünlerini donma tehlikesinden korumaya çalışıyor.

Serasında bulunan ürünlerinin soğuktan etkilenmemesi amacıyla sabaha kadar soba nöbeti tutan seracı Galip Yılmaz, sobaların sönmemesi için sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttuklarını söyledi.

Havaların soğuk gitmesinin seralarındaki ürünlerin donmasına neden olduğunu belirten Yılmaz, "Bir haftadır don nöbeti tutuyoruz. Artık seralarda yakacak odunumuz kalmadı. Odun fiyatı fazla. Odun alacak gücümüz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir dönüm serada sabaha kadar 350 kilo odun yakıyoruz. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu. Yılmaz, sera içerisindeki sıcaklığın eksinin altına düşmesinin üründe değer kaybına sebep olacağını, bu sebeple sıcaklığı sıfırın altına düşürmemek için sabahladığını

belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seracılardan 'Don' Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement