Sevda Noyan'a Atatürk sözleri nedeniyle açılan soruşturmada yetkisizlik kararı verildi - Son Dakika
Güncel

Sevda Noyan'a Atatürk sözleri nedeniyle açılan soruşturmada yetkisizlik kararı verildi

Bir televizyon programındaki sözlerinin kamuoyunda tepki uyandırması sonrasında 6 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Sevda Noyan hakkında 2013'te Atatürk için yaptığı bir paylaşımı nedeniyle Atatürk'ün hatırasına hakaretten soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcılık, Noyan hakkındaki soruşturmayla ilgili yetkisizlik kararı verdi.

06.07.2020 21:17  Güncelleme: 00:37

Katıldığı bir televizyon programında, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" ve "Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" sözleriyle tepki çeken ve 6 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Sevda Noyan hakkında, 10 Kasım 2013'te Mustafa Kemal Atatürk için yaptığı bir paylaşımı nedeniyle "Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği" iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sevda Noyan ile ilgili avukat Enes Hikmet Yamaner de suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Sevda Noyan'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 10 Kasım 2013 tarihinde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşımla "Atatürk'ü hatırasına alenen hakaret" suçunu işlediği belirtildi.

ATATÜRK İÇİN YAPILAN BENZETMEYE CEZA İSTENDİ

Dilekçede, Atatürk'e put benzetmesi yapıldığı ve paylaşımın halen aktif olduğu belirtilerek Sevda Noyan hakkında cezalandırılması talebiyle dava açılması istendi. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılık, Noyan'ın ikamet yeri dolayısıyla soruşturmaya yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Sevda Noyan\'a Atatürk sözleri nedeniyle açılan soruşturmada yetkisizlik kararı verildi

Son Dakika Güncel Sevda Noyan'a Atatürk sözleri nedeniyle açılan soruşturmada yetkisizlik kararı verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • adem: sen kimsin lan 1 0 Yanıtla
  • Bjk1903: bunu muhalif birisi söyleseydi vay anam vay 1 0 Yanıtla
  • Yargıç : Şimdi adaletin tarafsız olduğunu söylemek tek kelime ile saflıktır. 1 0 Yanıtla
  • Bu mu müslüman kadın : Allah sana amelinle muamele eylesin, yüzünde rahman yok. 1 0 Yanıtla
  • Komik: Savcı bile diyor benim hiç bir yetkim yok emir gelmedikce daha ne desin 1 0 Yanıtla
  • ...: Senin gibiler Atama hakaret ediyor ya ben Atami daha çok seviyorum... 0 1 Yanıtla

Advertisement