Sevil Kaleli, Bavyera Yılın Türk Annesi Seçildi - Son Dakika
Güncel

Sevil Kaleli, Bavyera Yılın Türk Annesi Seçildi

Sevil Kaleli, Bavyera Yılın Türk Annesi Seçildi

Dha DIŞ HABER – Almanya'nın Münih kentinde yaşayan Sevil Kaleli, Bavyera Eyaleti'nde yılın annesi seçildi.

09.05.2015 10:09

Dha DIŞ HABER –

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan Sevil Kaleli, Bavyera Eyaleti'nde yılın annesi seçildi. Bavyera Türk Engellilere Yardım Derneği (BATEYD), doğuştan yürüme engelli spastik olan kızı Selin'i (35) tek başına yetiştiren Sevil Kaleli'yi eyaletin yılın Türk annesi ödülüne layık gördü. Kaleli'ye BATEYD adına başkan Hüseyin Filiz bir plaket verirken, BATEYD'in kurucu onursal genel başkanı Esin Tekige bir buket sunarak, Kaleli'yi insanüstü özverisi için kutladı.

Bir Alman anneye de plaket

BATEYD, Bavyera'nın Regensburg kentinde yaşayan yürüme engelli Elisabeth Fink'i yılın Alman annesi seçti. Fink, Münih'te Liman Restoran'daki yapılan 'Yılın Annesi' ödül törenine katılamadı.

THY eski müdürlerinden olan eşi Hamza Kaleli'yi 1997'de kaybettikten sonra tek başına bugün 35 yaşında olan spastik ve zihinsel engelli kızı Selin Kaleli'yi yetiştiren Sevil Kaleli törende oldukça duygulandı. Kızı Sevil de annesine ödül verilmesi anında göz yaşlarına hakim olamadı. Törende, Şenol Duman ve Gönül Cesli'nin okudukları "Anne" konulu şiirlerle davetlilere duygulu anlar yaşattılar.

Bavyera Türk Engellilere Yardım Derneği

Münih'te 2011 yılında kurulan BATEYD'in kurucusu ve onursal başkanı Esin Tekige ise, gelen davetlilere derneğin kuruluş amacını ve bu zamana kadar yapmış oldukları faaliyetleri örneklerle anlattı. Bütün engellilerin kendileri için önemli ve kıymetli olduklarına vurgu yapan Esin Tekige, amaçlarının bu insanların her daim yanında olmak olduğunu ifade etti. BATEYD'in başkanı Hüseyin Filiz ise tüm katılımcılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti ve bu hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

BATEYD'in kurucusu ve onursal başkanı Esin Tekige konuşması

Sevil Kaleli'ye plaket verilmesi görüntüleri

Şenol Duman'ın şiir okuması

Gönül Cesli'nin şiir okuması

Anne Sevil Kaleli'nin konuşması

Engelli kızı Selin'nin ağlayışı

Törenden genel görüntüler

Anne Sevil Kaleli'nin konuşması

Törenden genel görüntüler - Kaleli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevil Kaleli, Bavyera Yılın Türk Annesi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement