Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri Keçiören'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri Keçiören'de Anıldı

Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri Keçiören\'de Anıldı

Son asırda yetişen büyük veli Abdülhakim Arvasi Hazretleri, kendi adını taşıyan ortaokulun öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

01.05.2014 10:53

Son asırda yetişen büyük veli Abdülhakim Arvasi Hazretleri, kendi adını taşıyan ortaokulun öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla anıldı.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okullara ismini veren büyük değerlerin öğrenciler tarafından tanıtılması projesi kapsamında düzenlenen program Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlendi. Programa, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abdülhakim Arvasi Hz. (1865-1943) anma programı, büyük velinin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

İLMİYLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Okullara isimlerini veren büyük değerleri anmanın ve o isimlerin kimler olduğunu öğrencilere tanıtmanın çok önemli olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Abdülhakim Arvasi Hazretleri hayatımızda bizlere rehber oldu ve ilmiyle, tasavvufuyla gönüllere taht kurdu. Bizler de her fırsatta ondan yararlanmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın bu tür değerli şahsiyetleri tanıması çok önemlidir. Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin kabri Keçiören Bağlum'da bulunuyor" dedi.

Önemli değerlerimizi tanıtmak amacıyla hazırlanan programın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Kaymakamı Nusret Dirim ise, "Değer bilen toplumlar değerli insanlar yetiştirir. Bizlere değer veren şahsiyetleri çocuklarımıza anlatmalıyız" diye konuştu.

Programda Abdülhakim Arvasi Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk Yağan'ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri Keçiören'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement