SGK, Vergi Konusunda Gençleri Bilinçlendirdi - Son Dakika
Güncel

SGK, Vergi Konusunda Gençleri Bilinçlendirdi

SGK, Vergi Konusunda Gençleri Bilinçlendirdi

Şanlıurfa SGK İl Müdürlüğü KADİM Projesi kapsamında gençlere yönelik "Sosyal Güvenlik Reformu ve Kayıt dışı İstihdamla Mücadele çalışmaları" konulu seminer verdi.

01.04.2016 12:11

Şanlıurfa SGK İl Müdürlüğü KADİM Projesi kapsamında Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi üyelerine "Sosyal Güvenlik Reformu ve Kayıt dışı İstihdamla Mücadele çalışmaları" konulu seminer verdi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü KADİM Projesi kapsamında Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' ne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi üyelerine "Sosyal Güvenlik Reformu ve Kayıt dışı İstihdamla Mücadele çalışmaları" konulu seminer verdi. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü gençlere hitaben yapmış olduğu konuşmada "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak gençlerimizin sosyal güvenlik alanında bilinçlenmelerini ve bu konuya gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Hayat gerçekten risklerle dolu zor zamanlarınızda yanınızda olabilmemiz için sizin ve ailenizin mutlaka ve mutlaka sigortalı çalışmayı tercih etmesi gerekmektedir. Aklınızda sosyal güvenlik ile ilgili olarak hiçbir soru işareti kalmamalı. Bununla ilgili olarak müdürlüklerimize gelerek öğrenmek istediklerinizi sorup öğrenebilirsiniz" dedi.

POLAT VERGİLERE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Vergi seminerine konuşmacı olarak katılan Vergi Denetim Müdürü İsmail Polat ise, gençlere vergi konusunda bilgiler verdi. Polat, "Vergi halk hizmetlerinde harcanmak üzere devlet tarafından ya doğrudan doğruya ya da bazı maddelerin fiyatlarının üstüne eklemeler yapmak suretiyle toplanan gelirdir. Devlet, vergi adı altında çok çeşitli araçlar kullanmakta, daha doğrusu bireylerin ödeme gücünden, yararlanarak pay almaktadır. Bireylerin gelir elde etmesi, kurumların kazanç sağlaması, gelirlerin harcanması, istihsal ve satış nedenleriyle ya da miras ve hibe yoluyla malların el değiştirmesi, bir servete sahip olma, sahip olunan servetin değerinde artış görülmesi gibi olaylar, devletin vergi koymasının belli başlı nedenlerini oluşturmaktadır. Ödediğimiz vergiler yine vatandaşa hizmet olarak geri dönmektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce özellikle gençlere yönelik yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında gençler arasında farkındalık oluşturmak ve sigortalı çalışmaya teşvik etmek amacıyla yapılan seminere SGK İl Müdürü İsmail Ünlü ve Gençlik Merkezi üyeleri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SGK, Vergi Konusunda Gençleri Bilinçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement