Sıcaklarda Kavgalar Artıyor Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Sıcaklarda Kavgalar Artıyor Uyarısı

Sıcaklarda Kavgalar Artıyor Uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr.

30.07.2013 16:32

Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Özen, sıcaklıkların yüksek olduğu bu dönemlerde, sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Dr. Özen, sıcak ile insanların tahammül gücünün azaldığını, acil servise kavga ve yaralanmalar nedeniyle gelenlerin arttığını belirtti.

Son günlerde artış gösteren hava sıcaklıkları nedeniyle, çocuk, hamile ve yaşlıların, sıcak havanın olumsuz etkileri konusunda yüksek risk grubunda bulunduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Özen, ancak çeşitli meslek gruplarında bulunanların da sıcak havadan etkilenme riskine karşı önlem alması gerektiğini vurguladı. Dr. Özen, bu aylarda havalar aşırı derecede sıcak seyrettiği için sıcak çarpmasına karşı bazı önlemler alınması gerektiğini hatırlattı. Özen, "Özellikle saat 11.00 ile 17.00 arasında uzun süre güneş altında bulunmamak gerekir. Çalışma saatleri, serin saatlere kaydırılmalıdır. Gereğinde şapka ve şemsiye kullanılmalı, sentetik malzemeden yapılmış kıyafetler yerine açık renk, bol ve serin tutan pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Terlemeyle sıvı ihtiyacı artacağından günde en az 2 litre su tüketilmedir. Ayrıca kalp hastalığı, tansiyon yüksekliği, böbrek, şeker gibi kronik rahatsızlıkları bulunanlar, çocuk ve yaşlılar kesinlikle bu saatlerde dışarı çıkmamalıdır" dedi.

KAVGALAR ARTTI

Uz. Dr. Özen, sıcak çarpması olan kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, iştahsızlık, bulantı, kusma, susuzluk hissi, kol, bacak ve karında kramplar, nabızda hızlanma, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerinde olması gibi belirtiler görülebileceğini dile getirdi. Güneş çarpmalarında vücut ısısının 41 dereceye kadar çıkabildiğine ve vücut ısısı kontrol edilemezse kalıcı beyin ve organ hasarı görülebileceğine dikkat çeken Dr. Özen, bu tür vakalara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Özen, sıcaklarda insanların tahammül gücünün azaldığını, bu nedenle yaşanan kavgalarda da yaralanma olaylarının arttığını, hastanenin acil servisine çok sayıda yaralanma olayı geldiğini belirtti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcaklarda Kavgalar Artıyor Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement