Şiddet Mağduru Kadına Başkan Uygur Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Şiddet Mağduru Kadına Başkan Uygur Sahip Çıktı

Şiddet Mağduru Kadına Başkan Uygur Sahip Çıktı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bir kadını cezaevine girmekten kurtardı.

10.06.2013 14:41

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bir kadını cezaevine girmekten kurtardı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, kocasından şiddet gördüğü için şikayette bulunan ancak daha sonra şikayetini geri aldığı için güvenlik güçleri ve adli makamları oyaladığı gerekçesiyle 150 gün hapse mahkum edilen Ayfer Ç.'nin, bu hapis cezasının karşılığı olan 3 bin TL'yi ödeyip hapse girmekten kurtardı.

Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle mağdur olan Ayfer Ç. isimli 3 çocuk annesi kadının, karakola yaptığı şikayeti geri alması üzerine başına gelmeyenler kalmadı.

İlk olarak 150 gün hapis cezasına çarptırılan

kadının bu cezası, daha sonra 3 bin TL para cezasına çevrildi.

Bu parayı ödeyemeyen kadın, kocasının ardından kendisi de cezaevine girme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Ayfer Ç, 7 Haziran günü çaresiz cezaevinin yolunu tutmaya hazırlanırken, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan yardım eli uzandı. Başkan Uygur, şiddet mağduru kadının cezasının karşılığı olan 3 bin TL'yi ödeyip cezaevine girmesini önledi.

Paraya çevrilen cezanın ödendiği haberini alan talihsiz anne gözyaşlarına boğulurken, Başkan Uygur'a teşekkür etti. Ayfer Ç., Başkanın yaşadığı drama

sessiz kalmadığını belirterek şöyle konuştu: "Cumhuriyet Savcılığı'na ödemem gereken 3 bin lirayı benim adıma ödeyerek cezaevinden kurtardı. Çocuklarımdan beni ayırmadı. Allah onun yolunu açık etsin. Bizi bu sıkıntıdan kurtardı. Eşim beni sürekli dövdüğü için şuan cezaevinde yatıyor. Eğer başkanım yardım etmeseydi bugün ben de cezaevinde olacaktım. Geride kalan 3 çocuğuma bakacak kimsem yoktu."

Bu arada, Ayfer Ç.'nin yaşadıklarına ilişkin haberin gazetelerde çıkmasının ardından Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'ne talimat veren Torbalı Kaymakamı Aydın Memük de, mağdur kadının 3 çocuğu ile birlikte kaldığı konutta inceleme yapılmasını istedi. Yapılan inceleme sonucu Ayfer Ç. ve çocuklarının yaşam koşulları belgelendi. Ardından aileye düzenli ayni ve nakdi yardımda bulunulması için çalışma başlatıldı.

Bu arada CHP'li kadınlar, Ayfer Ç. ve çocuklarına sahip çıkmak için harekete geçti. CHP'li kadınlar, yardım kampanyası başlattı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddet Mağduru Kadına Başkan Uygur Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement