Siirt'te Bayram Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Bayram Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Siirt\'te Bayram Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2012 14:18

Büyük bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı programına vatandaşlarımız geçmiş yıllara oranla büyük ilgi gösterdi. 7'den 70'e herkes tek yürek oldu. Cumhuriyet Bayramında eline bayrağını alan vatandaşlar kutlamaları büyük bir heyecanla takip etti.

Cumhuriyet'in 89. yıldönümü ilimizde de coşkulu törenlerle kutlandı. Tebrikleri Makamında kabul eden Vali Ahmet Aydın, daha sonra Hükümet Konağı karşısında düzenlenen törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte, halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Vali Ahmet Aydın, dünyada oluşan ekonomik krize rağmen Türkiye dünyanın 25. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kazanımlarından bahseden Vali Aydın, "Bugün 29 Ekim 2012 Bütün Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de cumhuriyetimizin 89. Yılını kutlamanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından sonra yurdumuz sömürgeci Avrupa Devletleri tarafından işgal edilmiş, ordularımız dağıtılmış, silah ve cephanelerimize el konulmuş, milletimiz perişan ve çaresiz halde getirilmiş idi. Tarih boyunca bağımsız ve özgür yaşamayı karakteri haline getirmiş olan milletimiz, M.Kemal Atatürk önderliğinde 'Ya İstiklal ya Ölüm' diyerek Kurtuluş Mücadelesi başlatmış ve tarihte eşine az rastlanır zaferler kazanmıştır. Cumhuriyetimizin 89 yıllık öyküsü apayrı bir başarı öyküsüdür. Bugün Türkiye, dünyada oluşan ekonomik krize rağmen dünyanın 25. büyük ekonomisine sahip, ekonomik gelişmişlik açısından da Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin 20'sini geride bırakarak 7. sıraya yükselmiş durumdadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; gelişen demokrasisiyle, ekonomik ve siyasi alanlarda attığı adımlarıyla, 130 milyar dolarlık ihracatıyla, güçlü sanayi ve teknolojisiyle, cağdaş eğitim ve sağlık hizmetleriyle, binlerce yıla uzanan kültür ve gelenekleriyle, en önemlisi de genç ve dinamik girişimci nüfusuyla, dünyada, özellikle de bölgemizde lider ülke konumuna gelmiştir." dedi.

TÜRKİYE SÜPER GÜÇ OLMA YOLUNDA

Türkiye'nin 2023 vizyonuyla süper güç haline geleceğini kaydeden Vali Ahmet Aydın şöyle konuştu: "Sayın başbakanımızın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023 yılı vizyonuyla ülkemiz şimdiki durumundan çok daha iyi yerlerde olacaktır. 21. Yüzyıl; Türkiye'nin dünya da lider konumunda kabul edildiği, uluslar arası konularda gözünün içine bakıldığı ve devletlerarası muvazenede söz sahibi olduğu bir yüzyıl olacaktır. 'Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu devam ettirecek sizlersiniz.' diyen Atamızın izinden ve ilkelerinden ayrılmayarak, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, yorulmadan, çok çalışarak, devletimizi ve Cumhuriyetimizi hak ettiği yere bir an evvel getirmek sizlerin ve bizlerin en önemli görevi olsun. Bu mutlu günümüzde, bugünleri bizlere canı pahasına bağışlayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyeti bizlere armağan eden M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, sizleri de en derin sevgilerimle selamlıyorum."

VATANDAŞLAR İLGİ İLE İZLEDİ

Törende daha sonra öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu. İlköğretim okulları ve liseler arası "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından SİSKAV Sanatçıları bir konser verdi. Daha sonra öğrenciler halk oyunları sundu. Tören grupları ve askeri birliklerin geçişinde ise büyük bir coşku yaşandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Bayram Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement