Siirt'te Kadın Futbolunu Geliştirme Paneli - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Kadın Futbolunu Geliştirme Paneli

Siirt\'te Kadın Futbolunu Geliştirme Paneli

TFF, Türkiye genelinde bayan futboluna olan ilginin artırılması amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

15.03.2013 10:56  Güncelleme: 11:03

Siirt Valiliği, TFF ve Siirt ASKF işbirliği ile, Siirt Halk Eğitim merkezinde düzenlenen panele Tff Kadın Futbol Müdürü Dr. Erden Or, Kadınlar Futbol ligi Milli Antrenör Necla Güngör ve TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Kadın Futbolunun Türkiye'de gelişim süreçleri tanıtımı ve TFF' nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Kadın futbolunu tanıtma ve Futbolun sadece bir erkek sporu olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu Kadın Ligleri Müdürü Erden Or,"futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede Kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandığını" belirtti.

Ülkemizde kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladığını belirten Erden Or, "bu noktada Türkiye' de Futbol Federasyonunun, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra, kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışmanın yürütüldüğünü,Kadın futbolu ile ilgili Türkiye'nin çeşitli illerinde Panel ve seminerler tertiplendiğini, Proje kapsamında belirlenen 8 pilot ilden biri de Siirt ilimizdir. Kadınlar Futbol takımının Siirt'te kurulmuş olması da ayrı bir önem taşıyor."dedi.

Kadınlar Futbol ligi Milli Antrenör Necla Güngör ise, "Futbol sadece erkek oyunu değildir, kavramını yerleştirerek ve tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmeyi amaçladıklarını" anlattı.

TFF Çocuk ve Eğitim Uzmanı Aktuğ Sönmez de, "TFF tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne okul kulüp işbirliği ile ilgili yetenekli sporcuların tespit edildiğini bu yetenekli çocuklara futbol ile ilgili eğitim desteği verildiğini ve okullara malzeme yardımı yapıldığını" belirtti.

Vali yardımcısı Mustafa Pala ise yaptığı açıklamada;"TFF, Valiliğimiz ve Siirt ASKF işbirliği ile yapılan panelin çok faydalı olduğunu belirterek, ilimizde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü bünyesinde kurulan bayan futbol takımına Valilik olarak her türlü desteğin verildiğini belirterek, panelde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Panel, TFF'nin projelerini anlatan slayt gösterimi ve kız sporculara malzeme yardımının yapılmasıyla son buldu.

Panele; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Gençlik Hizmetleri il müdürü Hüsam Olgaç, Aile ve sosyal politikalar müdürü Aydın Sayın, Diyarbakır TFF bölge müdürü Serkan Bayhan, Siirt Amatör Spor kulüpleri Başkanı Ahmet Muhtar Akıncı, öğretmenler ve çok sayıda kız öğrenci katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Kadın Futbolunu Geliştirme Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement