Şike Savcısının Özel Yetkileri Alındı - Son Dakika
Güncel

Şike Savcısının Özel Yetkileri Alındı

Şike Savcısının Özel Yetkileri Alındı

HSYK gündeme damgasını vuracak olan yaz kararnamesini açıkladı. 2 bin 335 hakim ve savcının yeri değişti.

13.06.2012 17:58  Güncelleme: 19:25

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesini açıkladı.

Kararnameyle 2 bin 335 hakim ve savcının yerleri değiştirildi.

Şike soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Berk'in özel yetkisi alındı. Berk, Küçükçekmece Başsavcıvekili olarak görevini yürütecek.

Berk'in yanı sıra iki önemli savcının daha özel yetkileri alındı. Ergenekon Savcısı Cihan Kansız ve Balyoz Savcısı Savaş Kırbaş İstanbul Başsavcıvekili oldu.

Dink davasının hakimi Rüstem Eryılmaz, 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden alındı.

KCK soruşturmasını yürüten Savcı Menderes Yılmaz, İzmir'e tayin edilirken, özel yetkili savcı Oktay Kuban Eskişehir'den İstanbul'a atandı.

...

HSYK 1. Dairesi'nin her yıl rutin olarak çıkardığı yaz kararnamesinin bu yılki temel konusu, özel yetkili mahkemelerde görev yapan hakim ve savcılar oldu. HSYK bürokratları, hakim ve savcıların sicilleri, performans durumları, aldıkları disiplin cezaları, tayin istekleri ve eş durumları gibi kriterleri birlikte değerlendirdikleri zorlu bir çalışmadan sonra yaklaşık 2 bin 500 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesini öneren bir taslak hazırlamıştı.

HSYK 1. Daire üyeleri bu taslak üzerinde çalıştıktan sonra son şeklini verdi. Adli Yargı Yaz Kararnamesi'nde kritik davalarda görev yapan özel yetkili hakim ve savcıların görev yerlerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı üzerine bir süredir kulis yapılıyordu.

Kulislerde hükümetin rahatsız olduğu uygulamalara imza atan, İstanbul başta olmak üzere, çeşitli illerde görev yapan bazı hakim ve savcıların özel yetkilerinin alınacağı konuşuluyordu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şike Savcısının Özel Yetkileri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement