Şili'deki Deprem - Son Dakika
Güncel

Şili'deki Deprem

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle California ve Hawaii sahillerinde deniz suyu seviyelerinde değişiklik olabileceğini, dalgaların, denizdekiler ve sahile yakın olanlar için tehdit oluşturabileceğini bildirdi.

17.09.2015 17:42

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle California ve Hawaii sahillerinde deniz suyu seviyelerinde değişiklik olabileceğini, dalgaların, denizdekiler ve sahile yakın olanlar için tehdit oluşturabileceğini bildirdi.

Merkezden yapılan açıklamada, depremin yol açabileceği küçük ölçekli tsunami nedeniyle dalgaların Hawaii'de gelgit düzeyini yaklaşık bir metre üstüne çıkarabileceğini belirtildi.

Honolulu Acil Durum Dairesi de, halka yerel saatle sabah 3.00 ile 7.00 arasında okyanus çevresinden uzak durmalarını tavsiye ederken, ABD Sahil Güvenliği benzer bir uyarıda bulundu.

California'da da 482 kilometrelik sahil şeridi için uyarı yapıldı ve yetkililer, halktan deniz kenarından uzaklaşmalarını istedi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Şili'de 8 kişinin ölümüne yol açan 8,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk etapta Hawaii için ciddi seviyede tsunami alarmı vermiş, daha sonra büyük bir tsunaminin beklenmediğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şili'deki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement