Silifke - Zafer Üskül: Bu Milletin Anayasa Paketidir - Son Dakika
Güncel

Silifke - Zafer Üskül: Bu Milletin Anayasa Paketidir

Silifke - Zafer Üskül: Bu Milletin Anayasa Paketidir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Anayasa Paketinin Ülke Yararına Hazırlandığını Belirterek, "bu Anayasa Paketi Milletin Anayasa Paketidir"dedi.

12.08.2010 16:14

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, anayasa paketinin ülke yararına hazırlandığını belirterek, "Bu anayasa paketi milletin anayasa paketidir"dedi.

Seçim bölgesi Mersin'in Silifke İlçesi'nde ziyaretlerde bulunan Komisyon Başkanı Zafer Üskül, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla Türkiye'nin önünün açılacağını söyledi. Anayasa değişikliği paketinin Türkiye'nin çağdaşlaşması için son derece önem taşıdığını ifade eden Üskül, "Bizim asıl ihtiyacımız elbette baştan sona yepyeni bir anayasa yapmaktı. Ancak bunun bir siyasi ortamı sağlanamadı. Bu paketin kabul edilmesi bile başlı başına çok büyük önem taşıyor ve önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa yapımının hazırlanması bakımından son derece önemlidir" diye konuştu. Türkiye tarihinde halka başvurarak anayasa yapılması söz konusu olmadığını kaydeden Üskül, şunları söyledi:

"Egemenliğin sahibi halktır. Kurucu iktidarı kullanabilme yetkisine sahip olması gereken de halktır. Halk adına elbette meclis de bu yetkiyi kullanabilir ama halkın kendisinin doğrudan karar vermesi son derece önemlidir. Diyoruz ki, ey halk kararı sen ver. Nasıl yönetileceğine, temel hakları, insan haklarını nasıl geliştireceğine, Türkiye'yi AB'ye nasıl yaklaştıracağına kendin karar ver. Bu çok önemli. Dolayısıyla bu anayasa paketi milletin anayasa paketidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke - Zafer Üskül: Bu Milletin Anayasa Paketidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement