Silopi'de BDP'liler Gösteri Yaptı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de BDP'liler Gösteri Yaptı

Silopi\'de BDP\'liler Gösteri Yaptı

Silopi de halk askeri karakolların yapılması ve köy koruculuğuna karşı gösteri yaptı.

12.06.2013 18:38  Güncelleme: 10:45

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP ve Demokrat Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyelerinden bir grup, askeri karakolların yapılması ve köy koruculuğuna karşı gösteri yaptı.

BDP Silopi İlçe binası önünde bir araya gelen, Silopi Belediye Başkanvekili Abdülkerim Sönmez, Başverimli Belediye Başkanı Sinan Uysal, belediye meclisi üyeleri ve bazı derneklerin temsilcileri, terör eylemlerinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen PKK'lılar içi saygı duruşunda bulundu. PKK ve Abdullah Öcalan lehine pankartlar açan, 'Biji Serok Apo' ve 'PKK halktır, halk burada' sloganları atan gruba konuşma yapan Başverimli Belediye Başkanı Sinan Uysal, şunları söyledi:

"Kapitalist-emperyalist sistemin bölgedeki uyduları olan sömürgeci, faşist güçler de halklara karşı, her türlü inkar, imha ve yok etme politikalarıyla sömürgeciliği kabul ettirmeye çalışmıştır. Uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık, kumar ve benzeri yasadışı işler, devletin resmi kurumlarının eliyle teşvik edilmeye çalışılmıştır. Yine ajanlaştırma ve koruculuk sitemi, Kürdistan'da kurumsallaştırmıştır. Bununla amaçları Kürtler'i siyasi kültürel ve ahlaki yönden çürütmek, teslim almaktır. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı çözüm süreci neticesinde çatışmalar durmuş, müzakereler belli seviyelere gelmiştir. Ancak devletin yaklaşımı hala eski kirli özel savaş yöntemlerini terk etmediğini görüyoruz. Burada hükümeti ve devleti uyarıyoruz; Devam eden barış sürecinin başarıyla sonuç alınabilmesi için bu politikaları derhal terk etmesi lazımb"

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de BDP'liler Gösteri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement