Şimşek : Türkiye'nin Temelleri Sağlamdır (2) - Son Dakika
Güncel

Şimşek : Türkiye'nin Temelleri Sağlamdır (2)

Şimşek : Türkiye\'nin Temelleri Sağlamdır (2)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde düzenlenen Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri'ne katılmak üzere Ahlat'a gelen Kaymakamı Osman Dölek'i makamında ziyaret etti.

24.08.2013 16:06

Maliye BAKANI ŞİMŞEK AHLAT'TA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde düzenlenen Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri'ne katılmak üzere Ahlat'a gelen Kaymakamı Osman Dölek'i makamında ziyaret etti. Burada soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, Türkiye'nin Ortadoğu sorununda tutumunun belli olduğunu söyledi. Olayların Türkiye'ye ticari ve jeopolitik anlamda sınırlı yansımalarının olduğunu belirten Bakan Şimşek, şöyle dedi:

"Türkiye, ekonomisinin temelleri sağlam olduğu için bu türden etkileri rahat kaldırabilecek güçte. Daha önemlisi; olaylara her zaman ticari esaslı bakmıyoruz. Sonuçta, Suriye'de, Mısır'da yaşananlar bir insanlık dramı ve bir trajedidir. Dolayısıyla bir insan olarak buna karşı tutumumuz açık ve nettir. Gönül ister ki bir an önce Ortadoğu'da demokratikleşme süreci daha güçlü gelişsin, bölgemizde istikrar olsun, ekonomi, refah düzeyi gelişsin. Çünkü Türkiye bölgede en güçlü ve gelişmiş bir ülke. Türkiye petrolü ve doğalgazı olmadan ekmeğini taştan çıkararak büyük başarı sağlamış. Dolayısıyla isteriz ki bölgemizin tamamı huzur ve refah içinde gelişsin. Bölge gelişirse, bundan en çok olumlu etkilenecek ülke Türkiye'dir. Biz bütün komşularımızın yakın veya uzak hakikaten demokratikleşmesini, gelişmesini istikrar içinde büyümesini destekliyoruz. Bunun hem dünya, hem bölge hem de Türkiye'nin menfaatine olacağı kanaatindeyim. Bizim dış politikamızın esası da budur. Ama yanı başımızda olan insanlık suçlarına ve birtakım suçlara trajedilere de duyarsız kalmamızı kimse beklemesin."

"AKILLI OLMAMIZ LAZIM"

Bakan Şimşek, güven ve huzur olmadığı bölgelere yatırımın da gelmediğini, 'Çözüm süreci' ile birlikte huzurun sağlandığına dikkat çekti. Bakan Mehmet Şimşek, bu sürecin Türkiye'nin her tarafından sahiplenilmesini isterken şöyle konuştu:

"Eskiden burada eğitilmiş insan gücü yok denecek kadar azdı. Şimdi biz bütün illerimize üniversite yaptık. O sorun artık yok. Eskiden altyapı sorunu vardı. Havaalanı, demiryolu, yol gibi konuları da büyük ölçüde aştık. Türkiye hiçbir dönemde olmadığı kadar eğitim ve altyapıya yatırım yaptı. Altyapı, yetişmiş eleman, teşvik var. Ancak huzur eksikti. İşte 'Çözüm süreci' huzuru beraberinde getirdi. Ama ülkenin her tarafındaki kardeşlerime de bu çözüm sürecini sahiplenmek düşüyor. Çözüm sürecinin amacı; birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek kardeşliğimizi daha 1000 yıllar öteye taşımaktır. Avrupa'da sınırlar kaldırılırken ve bir entegrasyon süreci varken, bu bölgede Irak, Suriye'de her tarafı 3'e bölmeye çalışıyorlar. Bu fitneyi kabullenir miyiz? Akıllı olmamız lazım. Bundan sonra yatırımlarda patlama bekliyoruz. Uzun vadede bu huzur ortamını kalıcı şekilde koruma imkanına sahip olursak, batıdan buraya göç başlayacak."

Kaymakamlık ziyareti sonrası AK Partili Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret edip görüşen Bakan Şimşek, buradan şenlikler kapsamında yapılacak cirit yarışmalarını izlemek için şehir stadyumuna geçti. - Şimşek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şimşek : Türkiye'nin Temelleri Sağlamdır (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement