Simülatörde Turistlerden Emniyet Kemeri Taklası - Son Dakika
Güncel

Simülatörde Turistlerden Emniyet Kemeri Taklası

Simülatörde Turistlerden Emniyet Kemeri Taklası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır projesi çerçevesinde simülatör araçla yapılan uygulama büyük ilgi gördü.

16.05.2013 15:32  Güncelleme: 15:41

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır' projesi çerçevesinde simülatör araçla yapılan uygulama büyük ilgi gördü. Takla atan araçta, emniyet müdürü, turistler ve öğrenciler kazazede oldu. Emniyet kemeri takanlarla takmayanlar arasındaki fark bire bir gösterildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, projenin simülatörlü uygulamasına bugün Belediye Meydanı'nda başladı. Bir hafta sürecek uygulamalı eğitimi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbay, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, daire amirleri, öğrenci, vatandaşlar ve turistler izledi.

Polis memuru Sait Yaylacı, '10 kilometre hızla giden bir aracın takla attığı' anın yaşatıldığı araçta, emniyet kemeri takılı ve takılı olmayan sürücülerin durumlarını uygulamalı olarak gösterdi. Başta İlçe Emniyet müdürü Ömer Akgün olmak üzere ikişer kişi araca bindi ve araç ters döndürüldü. Emniyet kemeri takılı olanlar aracın içinde savrulmadan dururken, emniyet kemeri takılı olmayan bir vatandaşın sağa soğla savrulması izleyenleri şaşkına çevirdi.

BODRUM'DA KEMER TAKAN SÜRÜCÜ ORANI YÜZDE 34

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, yaptığı konuşmada, son bir yıl içerisinde 595 kaza meydana geldiğini, 350 kişinin yaralandığını belirtti. Akgün, "Ne yazık ki Bodrum ilçemizde emniyet kemeri takan sürücü oranımız yüzde 35'i geçmiyor. Bugün emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak takla atan bir araçta gördük. Trafik kültürü ve bilincini arttırmak için yaklaşık bir hafta sürecek bu uygulamaya ilçemizdeki tüm vatandaşlarımızın katılmasını istiyoruz" dedi.

KAZALARIN YÜZDE 90'I SÜRÜCÜ HATASINDAN

İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbay ise Türkiye'deki kazaların AB ülkelerine oranla 7 kat fazla olduğunu belirtti. Akbay, "Geçen yıl ülkemizde meydana gelen 22 bin 300 kazada 2 bin 573 vatandaşımız canını yitirirken, maddi zarar da meydana geldi. İstatistikler ne yazık ki bize kazaların yüzde 85-90'ının sürücü hatasından kaynaklandığını gösteriyor. Emniyet kemeri uygulaması başta olmak üzere trafik sorununu herkesin katılımı ile çözebiliriz; bu tür uygulamaları arttıracağız" diye konuştu.

Türkiye'de üç tane bulunan ve biri Bodrum'a gönderilen simülatörlü araca binerek uygulamaya katılanların çokluğu dikkat çekti. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simülatörde Turistlerden Emniyet Kemeri Taklası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement