Simurg Filminin Gösterimi Çarşamba Günü Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Simurg Filminin Gösterimi Çarşamba Günü Ankara'da

Simurg Filminin Gösterimi Çarşamba Günü Ankara\'da

İnsan Hakları Haftası ve "Hayata Dönüş" operasyonu yıl dönümü nedeniyle "Simurg" filmi özel gösterimi, çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

15.12.2012 11:15  Güncelleme: 11:16

İnsan Hakları Haftası ve "Hayata Dönüş" operasyonu yıldönümü nedeniyle "Simurg" filmi özel gösterimi,19 Aralık Çarşamba günü Ankara'da yapılacak İnsan Hakları Haftası ve "Hayata Dönüş" operasyonu yıldönümü nedeniyle "Simurg" filmi özel gösterimi,19 Aralık Çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliğinde Kızılay Büyülü Fener Sahnesi'nde saat 19.00'da yapılacak özel gösterime, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle, gazeteciler davet edildi. Kültür, Turizm ve Çevre Gazeteciler Derneği ve Büyülü Fener sinemalarının katkılarıyla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliğinde organize edilen özel gösterimle 1996 ve 2000 yılında F tipi cezaevlerinden bir türlü değiştirilemeyen koşulları protesto eden siyasi tutuklulardan 126'sının öldüğü, çoğunun hayata sağlıklı dönmediği olayları konu alıyor. Uzun süreli ölüm oruçları ve açlık grevleri sonucu ortaya çıkan, unutma, denge bozukluğu gibi belirtileriyle tanımlanan Wernicke-Korsakof hastalığına yakalanmış olan oyuncuların oynadığı kurmaca-belgesel film, toplumsal belleği, sorumluluğu canlı tutmayı, amaçlıyor.

Film, 31. İstanbul Film Festivali ve Sinemada İnsan Hakları Ödülü, Avrupa Konseyi Sinema Ödülü, 18.Altın Koza Film Festivali izleyici Ödülü, 12.Uluslararası İzmir Film Festivali Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Özel Ödülü'nü aldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Simurg Filminin Gösterimi Çarşamba Günü Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement