Sinabung Yanardağı'nda Korkutan Patlama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sinabung Yanardağı'nda Korkutan Patlama

09.10.2014 20:56

Patlamalar sonucu 3 kilometreye kadar yükselen kül kütlesi, 30 kilometre uzaklıktaki yerleşim alanlarına ulaşırken, insanlar kül yağmurundan korunmak için maske ve şemsiye kullanıyor.

Endonezya'daki Sinabung Yanardağı'nda, Pazar gününden itibaren meydana gelen patlamalarda püsküren kül kütlesi, 3 bin kilometre yüksekliğe ulaşırken, yanardağ yakınındaki yerleşim birimlerinde tedirginlik artıyor.

Endonezya'nın Sumatra Adasının kuzeyinde bulunan Sinabung Yanardağı'nda, Pazar gününden itibaren küçük patlamalar yaşanırken, en büyük patlama bugün gerçekleşti. Patlamalar sonucu 3 kilometreye kadar yükselen kül kütlesi, 30 kilometre uzaklıktaki yerleşim alanlarına ulaşırken, insanlar kül yağmurundan korunmak için maske ve şemsiye kullanıyor.

Kül yağmuru nedeniyle çevredeki şehirlerde evler ve yollar külle kaplanırken, gökyüzü gri renge büründü. Yanardağ çevresindeki şehirlerde eğitime ara verilirken, bölge esnafı şiddetli kül yağmuru nedeniyle dükkanlarını kapattı.

Yetkililer, Sinabung Yanardağı'nda Pazar gününden itibaren patlamalar yaşanmasına rağmen, insanların tahliye edilmesine gerek duyulmadığını belirtti.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri bölgede 3. derece tehlike alarmının devam ettiğini belirtirken, yanardağ çevresinde kurulan kontrol noktalarında 24 saat incelemeler yapılıyor.

400 yıl boyunca aktif olmayan yanardağ, 3 yıl önce faaliyete geçerek patlamıştı. En son patlama ise sene başında meydana gelirken, patlama sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 25 bin kişi de evlerinden tahliye edilmişti. - Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinabung Yanardağı'nda Korkutan Patlama - Son Dakika


Advertisement