Sınav Stresini, Yamaç Paraşütüyle Attılar - Son Dakika
Güncel

Sınav Stresini, Yamaç Paraşütüyle Attılar

Sınav Stresini, Yamaç Paraşütüyle Attılar

Hacettepe Üniversitesine mensup havacılık kulübü üyeleri, 1200 metre rakımlı Ayaş Kumluk Tepe’de yamaç paraşütüyle uçuş yaptı.

23.02.2014 21:49

Hacettepe Üniversitesine mensup havacılık kulübü üyeleri, 1200 metre rakımlı Ayaş Kumluk Tepe'de yamaç paraşütüyle uçuş yaptı.

Hafta sonunu Ayaş'ta geçiren Hacettepe Üniversitesi Havacılık Kolu ve İrtifa Sporları Kulübü üyeleri, eğitmenler aracılığıyla paraşütle uçma eğitimi aldı.

Kulüp eğitmeni Ümit Aydemir, Ankara'ya çok yakın olan Ayaş Kumluk Tepe'nin yamaç paraşütü uçuşları için oldukça elverişli olduğunu belirterek, "40 dolayında kulüp üyesi öğrenci grubuyla buraya geldik. Hafta sonlarını burada uçuşlar yaparak değerlendiriyoruz' dedi.

Ders stresinden bunalan öğrencileri çeşitli aktivitelere yönlendirdiklerini vurgulayan Aydemir, "Biz de havacılık kolu ve kulübü olarak öğrencilerimize adrenalini yüksek hava sporu olan yamaç paraşütü ile uçmayı öğretiyoruz. Bizim için burası çok ideal bir yer. Yamaç paraşütü, çok eski bir spor ama son zamanlarda oldukça bir ivme kazandı. Öğrencileri vize ve final sonrası buraya getirerek, onların stres atmalarını sağlıyoruz. Onlar, çok memnun kalıyorlar. Üniversiteler açık olduğu sürece buraya gelerek uçuşlarımız gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Uçmayı sevenlere öncelikle 8–10 saatlik teorik eğitim verildiğini ifade eden Aydemir, şunları kaydetti:

"Tepede yapılacak uçuşlar için, yerde simülize ettiğimiz yer eğitim aşaması oluyor. Bunun ardından başlangıç eğitimi dediğimiz yer eğitimine geçiliyor. Başlangıç eğitimi kapsamında, en az 10 uçuş gerçekleşiyor. Bu uçuşu tamamlayanlar, ardından başlangıç pilotu unvanını kazanıyorlar. Daha sonraki aşamalarda uçuş tecrübeleri arttıkça, Türkiye'nin birçok yerine gidiyoruz ve daha ileri düzeyde daha farlı uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Bugün de buraya, geldik ve uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Hava ve rüzgar oldukça güzel, uçuşlarda bulunuyoruz."

Harun Yüksel ise uçmayı çok sevdiğini belirterek, uçmakla kendisini çok özgür hissettiğini ve yamaç paraşütünün çok heyecanlı bir spor dalı olduğunu aktardı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınav Stresini, Yamaç Paraşütüyle Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement