Sincan Lale Meydanında 'Adeviye Nöbeti' - Son Dakika
Güncel

Sincan Lale Meydanında 'Adeviye Nöbeti'

Sincan Lale Meydanında \'Adeviye Nöbeti\'

Memur-Sen Başkanvekili ve TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, "Mısır'da katledilen masum canların, bedenlerin hesabı Mısır halkı tarafından bir gün sorulacaktır" dedi.

05.09.2013 10:40

Memur-Sen Başkanvekili ve TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, " Mısır'da katledilen masum canların, bedenlerin hesabı Mısır halkı tarafından bir gün sorulacaktır" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların yanı sıra İHH, AGD, Cansuyu ve ÇATI-DER gibi 15 sivil toplum kuruluşunun da katıldığı 'Adeviye Nöbeti' Sincan Lale Meydanında gerçekleşti. Kardeşlik Bedel İster sloganıyla düzenlenen programa, Memur-Sen Genel Başkan Vekili, TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Araştırmacı Yazar Mehmet Sılay katıldı.

Nöbetle ilgili değerlendirmelerde bulunan TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, "Bugün, 17 yıl önce Sincan da tankları yürütenler, bu meydanda yürüdükleri yoldan cezaevi araçlarıyla millete hesap vermek üzere yargı evine çıkartıldığı bir gün. Dolayısıyla yaşananlara bu gözle baktığımız zaman 17 yıl önce burada tankları yürütüp, bugün güç bende, her şey bende deyip milletin onurunu, iradesini çiğnerim diyenler, bugün nasıl millete hesap veriyor ve yargı önüne çıkarılıyorsa, Mısır'da bugün darbeyi yapanlar, insanların üzerine kurşun yağdıranlar bütün insanlığa bir gün topyekün hesap verecekler. Katlettikleri insanların kanları yerde kalmayacak ve onların masum bedenlerinin hesabı mutlaka Mısır halkı tarafından bir gün sorulacak" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların ve İHH, AGD ve ÇATI-DER gibi 15 sivil toplum kuruluşunun da katıldığı 'Adeviye Nöbeti'nde, Mısır'daki katliamın sinevizyon gösterimi yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak sürekli tekbir getirildi. Mursi'nin okuduğu ezan sonrası akşam namazı kılındı. Nöbet okunan duaların ardından sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sincan Lale Meydanında 'Adeviye Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement