Sındırgı'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı

Sındırgı'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı Sındırgı kırsal mahallelerinden orman, belediye ve köylüler işbirliği ile 250 ton odun deprem bölgesine ulaştı.

19.02.2023 09:49  Güncelleme: 15:34

Sındırgı'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı

BALIKESİR - Sındırgı kırsal mahallelerinden orman, belediye ve köylüler işbirliği ile 250 ton odun deprem bölgesine ulaştı. Kimi odun taşıdı, kimi maaşını bağışladı, Sındırgı Yaylabayır'da dayanışma örneği yaşandı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde asrın felaketinin yaşandığı 11 ili kapsayan deprem bölgesine gönderilmek üzere yakacak yardımları devam ediyor. İlçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Yaylabayır mahallesinde muhtarlık tarafından yapılan bir anonsla 2 TIR yakacak yardımı toplandı. Evlerindeki odunları kırıp, çuvallayarak yakmaya hazır hale getiren köylüler mahalle meydanında bulunan yardım TIR'ına ulaştırdı. Kimi vatandaşlar traktörleri ile odunları taşırken, sırtında getiren de oldu, eşekle, el arabası ile taşıyan da. Kadınından erkeğine tüm köylüler depremzedeler için seferber oldu.

Kimi emekli maaşını bağışladı, kimi dua etti

Mahalle sakinleri yakacak, gıda, nakdi yardımlarını sürdürürken mahalle sakinlerinden İbrahim Koştur devletten aldığı emekli maaşının tamamını depremzedeler için bağışladı. Koştur "Bir vatandaş olarak, şahsen ben kendim devletin bana vermiş olduğu 1 maaşı oradaki depremzede kişilere bağış olarak gönderdim. Allah kabul etsin" dedi. Yaşlı kadınlar ise yardımların yanı sıra depremzedeler için dua etti.

1969'da deprem acısı Sındırgı'da yaşandı

1969 yılında büyük Sındırgı depreminde aylarca çadırlarda kaldıklarını ve soğukta olduklarını belirten mahalle sakinleri asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesindeki vatandaşların şu an daha çok zorluk çektiğini belirtti.

69 depremini yaşayan ve depremzedeler üşürken biz ısınamayız diyerek yaşananları anlatan Mustafa Gündoğan " 1969 depremini yaşadım. Çok şükür yıkım olmadı, köyümüzde yıkım olmadı. İnsan ölmedi bir şey olmadı da tabi korkudan şeylere giremedik. Kızılay çadırlarında durduk bir ay falan. Mart ayıydı böyle alaca, karlı bir gündü, o günleri de gördük. Onlar orada aç, susuz kar altında gördük. Kaç gün deprem şeyi çektilerse Malatya'da devamlı kar yağıyor. Karın altında o enkazın altında onlar orada yatarken biz çok şükür bizim buralarda oldu da yıkım olmadı hiç. Korkudan biz 1 ay evlere giremedik şimdi onlar zaten ev kalmadı" dedi.

Mahalle sakinlerinin anında birlik olduğunu, belediye ve kaymakamlıkla irtibat halinde acil ihtiyaçlara yönelik yardımların toplandığını belirten mahalle muhtarı Mustafa Eraslan "Görmüş olduğunuz gibi vatandaşımız gayet duyarlı. Bu 2. Tırımızı bugün deprem bölgesine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah 1000 defa razı olsun bütün vatandaşlarımızdan. 1 anonsla görmüş olduğunuz gibi traktörüne odununu yükleyen kamyonun yanına koşturarak geliyor. Biz şuna inandık acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır diyoruz. Bu organizasyonları da düzenleyen belediyemize de teşekkür ediyoruz. Rabbim yapmış olduğumuz tüm yardımları dergahında kabul etsin. "dedi.

Yardımları kendi aracı ile ücretsiz taşıyan Yaylabayır mahallesi sakinlerinden Mustafa Kocaefe "Tır şoförüyüm. Şuanda Türkiye'deki yaşanan depremden dolayı içimiz çok acı. ve bu acıya bir nebze ilaç veya yardım olabilmek için canla, başla, malımızla her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bir nebzede olsa oradaki anlarımıza, bacılarımıza yardımcı olabilmek için yolumuza çıkıyoruz. Allah yolumuzu açık etsin." Dedi.

İzzetin, Umurlar, Bükrecik, Yüreğil ve Yaylabayır mahallelerinden toplam 250 ton yakacak odun deprem bölgesine gönderildi. Deprem Bölgesine gönderilen odunların yanında METAL öğrenci ve öğretmenleri tarafından üretilen sobalarda gönderildi.

Sındırgı\'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sındırgı'dan deprem bölgesi için 2 tır odun toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement