Sınıfta Üzerine Düşen Dolabın Altında Kalarak Ölen Reşat Kino İçin Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Sınıfta Üzerine Düşen Dolabın Altında Kalarak Ölen Reşat Kino İçin Anma Töreni

Sınıfta Üzerine Düşen Dolabın Altında Kalarak Ölen Reşat Kino İçin Anma Töreni

Mehmet Ali DİNLER KIZILTEPE(Mardin) (DHA)-MARDİN'in Kızıltepe İlçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda boş sınıfta üzerine dolap düşmesi sonucu ölen 7 yaşındaki Reşat Kino, okulunda anıldı.

23.09.2013 17:06

Mehmet Ali DİNLER KIZILTEPE(Mardin) (DHA)-MARDİN'in Kızıltepe İlçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda boş sınıfta üzerine dolap düşmesi sonucu ölen 7 yaşındaki Reşat Kino, okulunda anıldı.

Kızıltepe Cumhuriyet İlkokulu 2'incisi sınıfın öğrencisi Reşat Kino, geçen Cuma günü, okul dağıldıktan ve öğrenciler bahçede İstiklal Marşı okurken, tek başına kaldığı boş bir sınıfta bir şeyler almaya çalışırken devrilen dolabın altında kaldı. Dolabın altında nefessiz kalarak ölen Kino için, bugün okul arkadaşları, öğretmenleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın katıldığı anma töreni düzenlendi. 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende Reşat Kino'nun masasına çiçeklerle donatılan fotoğrafı bırakılırken, arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı. Kino'yu anma töreninde konuşan İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, şöyle dedi

Bu gün gönül isterdi ki başka bir amaçla toplanalım. Ama maalesef Cuma günü saat 17.00 itibarı ile Reşat Kino kardeşimizi kaybettik. Bunun anısına bu gün burada toplanmış bulunmaktayız. Ben sözlerime keşkelerle başlamak istemiyorum. Çünkü keşkelerin hiçbir telafisi yoktur. Hiçbir zamanda geriye dönüşü olmaz.

ÖĞRETMEN VE VELİLERE UYARI

Öğretmen ve velilerin çocukları kontrol altında tutmak için daha özverili ve duyarlı olmalarını isteyen Bahçıvancı, şunları söyledi

Hiçbir öğretmen, hiçbir öğrencinin tırnağının kanamasını istemez. Çünkü hepimiz birer anne babayız. Bu okulun bahçesine girdiği zaman o çocuklar bize emanettir. Kendi çocuklarımıza baktığımız gibi onların çocuklarına bakıyoruz. Bunda hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. Çocuklarımızı zaman zaman uyarmamız gerekir. Veliler zaman zaman velilerden okula gelsin, idareyle, sınıf öğretmenleriyle görüşsünler ve çocukları hakkında bilgi asın. 'Çocuk' diyoruz çünkü ne yaptığını bilmiyor. Bizler onları yönlendireceğiz, onlara sahip çıkacağız, onlara ışık tutacağız. Çocuklarınızın olumsuzluklarını gördüğünüz zaman öğretmenlerle beraber onları çözmeye başlayalım, çözelim ki çocuklarımız yani başka Reşat'ları kaybetmeyelim. Bütün öğretmenler bütün camia bu çocuk için üzülmüştür. Ama üzüntümüz kar etmiyor. Geriye çocuğumuzu getirmiyor. Yapacağımız tek şey bundan sonra Reşatlarımız kaybolmasın diye hep beraber elbirliğiyle bu çocuğumuzun ruhunu şad edelim. Bu çocuğumuz gitti. Allah rahmet etsin. Kalanlara sahip çıkalım ve sizden ricam okul ile işbirliği halinde olun. Bizlerle işbirliği halinde olun.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınıfta Üzerine Düşen Dolabın Altında Kalarak Ölen Reşat Kino İçin Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement