Sınırda 'Karakol İstemiyoruz' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sınırda 'Karakol İstemiyoruz' Eylemi

Sınırda \'Karakol İstemiyoruz\' Eylemi

Şemdinli'ye bağlı Yeşilova Köyü'nde bir grup, bölgede karakol yapılmasını protesto etti.

18.05.2013 16:27  Güncelleme: 16:31

Çözüm süreci ile birlikte PKK'lıların sınır dışına çıkışı sürerken, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Yeşilova Köyü'nde bir grup, bölgede karakol yapılmasını istemediklerini söyledi. Araçlarıyla köyde bulunan Jandarma Karakolu'nun yakınına gelen yaklaşık 300 kişi, burada karakola giden yolu kapatıp eylem yaptı.

Yeşilova Köyü'nün de bulunduğu Derecik bölgesinde sınır kesimine 9 yeni karakol yapımının sürdüğünü iddia eden grup, sağlık ocağı ve düzgün yolları olmadığını söyledi. Protestocular, "Yapılan kontrollerden bıktık. Arazilerimize gidemiyoruz. Mayınlı alanlar yüzünden bu arazilerde tarım yapamıyoruz. Başlayan süreçten memnunuz. Ama sıkıntılar giderileceğine, karakolların yapımı sürüyor" dedi.

Grubun eylemi sürerken BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş, İnsan Hakları Derneği Şemdinli Şubesi Temsilcisi Seferi Yılmaz, BDP yöneticilerinden Bayram Demir de Yeşilova Köyü'ne gelerek eyleme destek verdi.

Cabbar Taş, bölgeye 9 yeni karakol yapıldığını, bunun da çözüm sürecini olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü. Taş, "Bir taraftan çözüm süreci yaşanırken, bir taraftan da köyler karakollarla, askeri nizamiyelerle ablukaya alınacak. Burada askeriyeye yönelik bu kadar yatırım yapılıyor. Bu yatırımların bir kısmı sağlık, eğitim, ulaşım için sağlansa köylülerin de sıkıntıları giderilecek. Ancak, şu anda Yeşilova köyünün sınırlarında 9 askeri karakol yapımının çalışmaları var. Köylüler burada kendi arazilerine çıkamaz oldu. Sürekli kimlik kontrolünden geçiriliyor. Köylüler burada artık karakol istemiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırda 'Karakol İstemiyoruz' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement