) Sinop'ta Engelliler İçin 'Birlikte Yürüyoruz' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

) Sinop'ta Engelliler İçin 'Birlikte Yürüyoruz' Etkinliği

) Sinop\'ta Engelliler İçin \'Birlikte Yürüyoruz\' Etkinliği

Eski otogar mevkii önünde toplanan protokol üyeleri ve engelliler, ellerinde balon ve bayraklarla basın açıklamasının yapılacağı iskele meydanına kadar yürüdü.

26.09.2013 18:28

Eski otogar mevkii önünde toplanan protokol üyeleri ve engelliler, ellerinde balon ve bayraklarla basın açıklamasının yapılacağı iskele meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ile kurum müdürleri ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Ali Özmen, Türkiye Beyazay Derneği Sinop Temsilcisi Yıldız Bayram da katıldı.

Protokol mensupları tören alanında kendileri için ayrılan bölüme otururken, 1.5 saat süren tören boyunca engelliler güneş altında ayakta kaldı. Sıcaktan bunalan engellilerden bazıları buldukları ağaç gölgesine geçip töreni oradan izledi.

Törende engelli öğrencilerin hazırladığı halk oyunu ve ritim grubunun gösterileri alkışlandı. Program uçan balon etkinliği ile son bulurken ilk balonu Vali Yavuz Selim Köşger uçurdu.

Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bu etkinlik bizi duygulandıran bir etkinlik oldu. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimiz engelli değil. Esasen bizim zihninde, gönlünde, kalbinde engel varsa bizim onları kaldırmamız lazım. Bu tarz etkinlikler bu engellerin kalkmasına bir vesile olacak inşallah. Çocuklarımızın burada sergilediği performans hakikaten çok takdire şayandı dedi.

Görüntü detayları

--------------

Eski otogardan iskele meydanına kadar yürüyüş

Vali Yavuz Selim Köşger'in konuşması

Engelli öğrencilerin halk oyunu gösterisinden detaylar

Yürüyüşten detaylar

(SÜRE 05.58) (BOYUT 185 MB)

Haber-Kamera Songül KORKMAZSİNOP, (DHA)

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ) Sinop'ta Engelliler İçin 'Birlikte Yürüyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement