Henüz 3G ile bile tanışamayan köy halkı sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar - Son Dakika
Güncel

Henüz 3G ile bile tanışamayan köy halkı sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar

Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı 320 nüfuslu Kızılhüyük köyünde henüz 3G bağlantısı bulunmuyor. Dünyanın 5G ile tanıştığı günümüzde telefonları çekmeyen vatandaşlar sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürürken duruma isyan ediyor.

23.09.2020 13:24  Güncelleme: 13:57

Sivas'ın Altınyayla ilçesi Kızılhüyük köyünde yaşayan vatandaşlar, Kayseri'den gelen sinyallerle telefon görüşmesi yapabilmek için evlerinden 500 metre yol yürüyerek köyün zirvesinde bulunan tepede telefon görüşmelerini yapıyor.

Sivas'ın Altınyayla ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan 320 nüfuslu Kızılhüyük köyü sakinleri, dünyanın 5G ile tanıştığı bugünlerde telefonla konuşabilmek için sinyal arıyor. Köyde yaşayan vatandaşlar, soğuk kış günlerinde ve kavuran sıcaklarda telefonla görüşebilmek için 500 metre yol yürüyerek çıktıkları yüksek bir noktada, Kayseri'den gelen sinyalleri yakalamaya çalışıyor.

"DÜNYA 5G İLE TANIŞTI BİZ 3G'YE HASRETİZ"

Kızılhüyük köyü muhtarı Ali Almaz, telefonla görüşebilmek için köyün zirvesine çıktıklarını belirterek, "Bizim telefonlarımız çekmiyor, internet alt yapısı hiç yoktur. Köyden 500 metre yukarı çıkacağız ki bizim telefonumuz çeksin. Burası köyün zirve noktası, burada sinyal arıyoruz. Telefon çekiyor gibi gözüküyor ama kesinlikle çekmiyor. Dünya 5G ile tanıştı biz 3G'ye hasretiz" dedi.

"RÜZGARIN YÖNÜ SİNYALLERİ ETKİLİYOR"

Köyde yaşayan Savaş Almaz, rüzgarın estiği yönün şebeke çekimini etkilediğini belirterek "Telefonun köyün içinde çekmesi imkansız, çekmesi için buraya çıkıyoruz. Karşı köyde yansıtıcı var, rüzgar bu taraftan eserse telefonlarımız şebekeyi görüyor. Rüzgar diğer taraftan eserse de kesinlikle çekmiyor" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Selda Ağca, "Kardeşim lise öğrencisi, ben de üniversite öğrencisiyim, bende onun gibi internete giremiyorum" dedi.

Sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar
Sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar
Sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar
Sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar
Henüz 3G ile bile tanışamayan köy halkı sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Henüz 3G ile bile tanışamayan köy halkı sinyal yakalayabilmek için 500 metre yol yürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vvvv: Türk telekom her yerde çeker miş hikaye Vodafone heryerde çekermiş hikaye Türkcell heryerde çekermiş hikaye hadi birisi gitsin yapsın şebeke de en azından 300-400 abone kazanır kendine ve insanlara da iyilik ederler..... 8 0 Yanıtla
  • ALİ: Niğde de birçok köyde telefonlar düzgün çekmiyor. 2 0 Yanıtla
  • Yavuzca: G.örulmemiş S.inyal M.ağduriyeti.G.S.M.. 0 0 Yanıtla
  • Mardin nusaybin ilçesi büyükkardeş köyü: Köyümüzde de çekmiyor 0 0 Yanıtla
  • Cozum: Bence koyu 500 metre tasisinlar BAY KEMAL 0 0 Yanıtla
  • Ayhan: Eskiden bolu pazarkoyde turktelekom full çekiyordu şimdi çok zor çekiyor vodofone da öyle 0 0 Yanıtla
  • Paşalı: Yer yüzünün en çok çalan kurumu türktelekom 0 0 Yanıtla
  • Hakan : Bizim operatörler neredeymiş depremde yoklar orda Yoklar burda yoklar 0 0 Yanıtla
  • 123: Oda habermi ben ankaranın göbeğinde sinyal bulamıyom,kuzey kent 0 0 Yanıtla

Advertisement