Sırbistan Anlaşmasına İlişkin Yasa Tasarısı Onaylandı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan Anlaşmasına İlişkin Yasa Tasarısı Onaylandı

Sırbistan Anlaşmasına İlişkin Yasa Tasarısı Onaylandı

Protestolara karşın Kosova meclisinde Kosova-Sırbistan anlaşmasına ilişkin yasa tasarısı onaylandı.

27.06.2013 17:43

Protestolara karşın Kosova meclisinde Kosova- Sırbistan anlaşmasına ilişkin yasa tasarısı onaylandı.

Kosova Meclisi önünde çatışmalar sürerken, 2 saatlik bir aradan sonra oturumuna başlanan genel kurulda, 19 Nisan'da Brüksel'de yapılan anlaşmayla ilgili konuşan Başbakan Haşim Taçi, milletvekillerine anlaşmayı onaylamaları çağrısında bulundu. Taçi, 'Anlaşma, Kosova ekonomisinde ve sınırların güvenliğinde köklü bir değişim yaparak kuzey Kosova'da istikrarın sağlanmasını sağlayacaktır. Ayrıca anlaşma, Kosova Anayasası'yla da tam bir uyum içindedir' şeklinde açıklamada bulundu. Başbakan Taçi, anlaşmanın, Kosova'nın tanınması ve uluslararası örgütlere üyeliği için gereken perspektifi de sağlayacağını söyledi. Taçi, bu anlaşma ile kuzeyde paralel yapılanmaların bitirileceğini ve seçimlerin kuzeyde de tüm Kosova ile aynı zamanda yapılacağını ifade etti. Haşim Taçi'nin konuşmasının ardından Vetevendosye milletvekilleri Meclis kürsüsü önünde üzerinde 'Haşim Taçi'nin Kosova'sı' yazan bir pankart açarak genel kurulun devam etmesini engellediler. Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'nin kürsüsünün Vetevendosye milletvekilleri tarafından ele geçirilmesiyle tekrar kesilen genel kurul, güvenlik mensuplarının Vetevendosye milletvekilerini dışarıya çıkartmasıyla devam etti ve yapılan oylama sonucunda yasa tasarısı onaylandı.

TÜRK MİLLETVEKİLİ MÜFFERA ŞİNİK VE ABD BÜYÜKELÇİSİ EN JAKOBSON'UN ARACI TAŞLANDI

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) Kosova Meclisi'ndeki milletvekili Müferra Şinik, protestolar sırasında KDTP milletvekillerinin içinde bulunduğu aracın taşlı saldırıya uğradığını belirtti.

Kosova ile Sırbistan arasında ilşikilerin normalleşmesini öngören Brüksel anlaşmasının ele alındığı meclis genel kurul toplantısında ' 6+' parlamento grubu adına konuşma yapan milletvekili Müferra Şinik, içinde bulundukları aracın Vetevendosye Hareketi aktivistleri tarafından taşlı saldırıya uğramasını kınayarak, AB arabuluculuğunda imzalanan anlaşmayı desteklediklerini kaydetti. ABD büyükleçiliği tarafından yapılan açıklamada Büyükelçi En Jakobson'un da aracının taşlandığı bildirildi. ABD büyükelçiliği olayı şiddetle kınadı.

ÇATIŞMALARDA 17 POLİS VE 31 EYLEMCİ YARALANDI, 68 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Genel kurul sürerken meclisin önünde devam eden çatışmalarda toplam 17 polis ve 31 eylemci yaralandı. Yaralanan 5 polis mensubu ve 11 eylemci hastaneye kaldırıldı. 67 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı. Protestoların hala devam ettiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan Anlaşmasına İlişkin Yasa Tasarısı Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement