Şırnak'ta Bir Şehit Daha - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Bir Şehit Daha

Hakkari - Şırnak arasındaki Beytüşşebap'ta dün gece teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir uzman çavuş şehit düştü.

08.08.2012 16:26  Güncelleme: 18:10

Beytüşşebap'ta dün gece teröristlere çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Yıldırım Kuzucu kurtarılamayarak şehit düştü.

Sivas ili nüfusuna kayıtlı Yıldırım Kuzucu, dün gece meydana gelen çatışmada el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılmıştı.

Şırnak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle dendi:

"İlimiz Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü mensuplarının döşemiş olduğu el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda yaralanan 1 güvenlik görevlimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, silah arkadaşlarına ve tüm milletimize başsağlığı dileriz"

27 yaşındaki uzman çavuş Yıldırım Kuzucular'ın Şarkışla'daki baba evinde ise üzüntü büyük.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve diğer yetkililer, baba Kazım ve anne Rahime Kuzucular'a, oğullarının şahadet haberini verdi. Belde sakinlerinin toplandığı, şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

İZNİ BİTMEDEN GÖREVE DÖNMÜŞ

Biri kız, üç kardeşin en büyüğü olan şehit uzman çavuş Yıldırım Kuzucular'ın yaklaşık bir hafta önce izinli olarak Akçakışla'da bulunduğu, çağrılması üzerine izni bitmeden görev yerine döndüğü belirtildi.

Şehidin kardeşinin de uzman çavuşluk sınavını kazandığı ancak göreve henüz başlamadığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilecek.

3 PKK'LI TESLİM OLDU

Öte yandan operasyonların sürdüğü Şırnak'ta terör örgütü PKK üyesi 3 kişi teslim oldu. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet yürütmekte olan 3 teröristin, örgütten kaçarak bugün güvenlik güçlerine teslim oldukları belirtildi.

Şırnak\'ta Bir Şehit Daha
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Bir Şehit Daha - Son Dakika


Advertisement