Sırrı Süreyya Önder Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Sırrı Süreyya Önder Serbest Bırakıldı

HDP'ye yapılan terör operasyonu kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Ankara milletvekili Sırrı Sürreya Önder, serbest bırakıldı.

04.11.2016 16:25  Güncelleme: 17:14

Gece saatlerinde HDP'ye yapılan terör operasyonu kapsamında gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI

Hakkında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Milletvekili Önder, Diyarbakır Adliyesinde savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanması istemiyle 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme Önder'i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

ÖNDER'DEN İLK AÇIKLAMA

Serbest kaldıktan sonra BBCTürkçe'ye açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, "Serbest bırakılmak bizim için çok fazla bir anlam da ifade etmiyor. Bütün arkadaşlarımız tutuklanmaya başladılar.

"SİVİL İRADEYE VURULMUŞ ÇOK ÖNEMLİ BİR DARBE"

Bu sivil, siyasi iradeye vurulmuş çok önemli bir darbe ve ortak yaşam umudumunu çok körelten bir şey. Duygularım şu anda bundan ibaret" dedi.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Önder hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıya örgüt kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından soruşturma açılmıştı.



Sırrı Süreyya Önder Serbest Bırakıldı

Son Dakika Güncel Sırrı Süreyya Önder Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement