Şişli Bilim Merkezi’ni 500 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Şişli Bilim Merkezi’ni 500 Bin Kişi Ziyaret Etti

Şişli Bilim Merkezi’ni 500 Bin Kişi Ziyaret Etti

2004 Yılında Şişli Belediyesi Tarafından Hizmete Açılan Türkiye'nin İlk Bilim Merkezini, O Tarihten Bu Yana 500 Bin Kişi Ziyaret Etti.

09.07.2010 14:55  Güncelleme: 16:27

Şişli Bilim Merkezi'ni bir yıl içerisinde 120 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Hedefimiz bu yılın sonunda ziyaretçi sayısını 300 bine ulaştırmak. Çocuklarımız okulda aldıkları teorik eğitimi burada pratik yaparak, deney ve gözlemlerle pekiştirme imkanına sahip oluyorlar. Bilimin yaşamdaki önemini daha iyi kavrıyorlar. Tüm İstanbulluları Bilim Merkezi'ni görmeye davet ediyorum" dedi.

Şişli Bilim Merkezi'ne geziler, iki şekilde gerçekleşiyor. 80'den fazla interaktif deney ünitesi, sergi bölümleri ve Deprem&Yangın Eğitimi'ni içeren yaklaşık 1,5 saat süren klasik gezi dışında; klasik geziye eklenebilen Atölye Programları (Bilim ve Drama Atölyesi, Nanoteknoloji Atölyesi ve İlginç Deneyler Atölyesi) ile gerçekleştirilen 2,5 saatlik gezi ile ziyaretçiler, bilime doyuyorlar.

Bilim Merkezi'nde gezilebilecek birçok ünite mevcut. Uzay bölümünde ziyaretçileri "Uzayda Kilonuz", "Karadelik ve Planetarium" deney üniteleri beklerken; elektrik, optik, manyetizma, göz yanılsamaları konularının anlatıldığı bölümde "Sıçrayan Elektronlar", "Dev Kaleydoskop", "Momentum Transferi" ve "Dönen Küpler" deney üniteleri dikkat çekiyor.

Güneş ve rüzgar enerjisini elektriğe dönüştürme prensibiyle çalışan ve çocuklara "alternatif enerji" konusunda temel bilgileri vermeyi amaçlayan "BP Enerji Ağacı" ünitesinde ise, "Enerji Nedir?", "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" ve "Kullanım Alanları" gibi temel konular yer alıyor.

2010 yılının sonuna kadar Bilim Merkezi'ni 600 binin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli Bilim Merkezi’ni 500 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement