Sivas Olayı Edirne'de de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas Olayı Edirne'de de Anıldı

Sivas Olayı Edirne\'de de Anıldı

Edirne’de Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Sivas olaylarının 21. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

02.07.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Sivas olaylarının 21. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyeleri tarafından postane önünde yapılan ortak basın açıklamasını DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday okudu. Kuday, "Bu katliamların büyük bir bölümünde katliamcılardan, katillerden hesap sorulmadığı gibi olayların perde arkası hiçbir zaman aralanmamıştır. 2 Temmuz 1993'de 35 insanın yakılarak katledildiği Sivas Madımak bir katliamdır. Diğer politik katliamlarda olduğu gibi Sivas'ta da bütün deliller yok edildi. Bir şekilde tutulup yargılananlar ise kollandı, hafif cezalarla göstermelik kararlar verildi. Sivas katliamının bütün sorumluları açığa çıkartılıp hesap sorulmadığı müddetçe toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak kalacaktır" dedi.

Kuday, " Almanya'nın Solingen kentinde Neofaşistler tarafından yakılarak öldürülen 5 Türk'ün evi, bir yıl sonra müze yapılmıştır. Bu, toplumda ayrılık ve farklılıkları derinleştirmemiş, aksine gelecek kuşaklara gericiliğin ve ırkçılığın boyutları anlatılarak toplumun vicdanı tazelenmiştir. Ülkemizde de acilen bu yolda adım atılarak Madımak'ın müze yapılması, toplumumuzun vicdanındaki yaraların sarılmasını sağlayacaktır. Yitirdiğimiz canları 21 yıl sonra aynı duygularla anıyoruz" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Olayı Edirne'de de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement