Sivas Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sivas Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki

Sivas Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki
15.01.2016 14:51

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi.

'Barış İçin Akademisyenler Oluşumu' tarafından hazırlanan ve 89 üniversiteden bin 128 akademisyen ve araştırma görevlisinin imzasıyla yayınlanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal tepki gösterdi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Hızal, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bugün geldiğimiz bu durumda yıllardır terörle mücadelenin dış güçler tarafından desteklendiği bilinmekteydi. Bugünlerde görüldü ki ülkemizin geleceğine yön verecek olan bu şahsiyetsizler, bu milletin etnik kökenlerini, genlerini, bu milletin bölünmesi ve parçalanması için akademik kariyerlerini yapan şahsiyetsizlerdir" dedi.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Şehit aileleri ve gazileri olarak akademisyenlere haklarını helal etmediklerini söyleyen Hızal şöyle dedi:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini aşılayacaklarına, bu ülkenin birlik, beraberlik, kardeşliğine nasıl bir yol yaparız diyen, bir grup akademisyen furyasının içerisindeyiz. Bu cennet vatanımızda bizler için çok kıymetli ve onur duyduğumu bu makamlara gelen bu zihniyeti taşıyan akademisyenlere şehit aileleri ve gaziler olarak haklarımızı helal etmiyoruz. Demokrasi ve insan haklarından bahseden bu şahsiyetsizlere sormak gerekiyor. Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, terörle mücadele de canlarını hiçe sayarak, şehit olan ve yaralanan askerlerimin, polisimin insan hakkı, yaşama hakkı demokratik hakkı yok mu? Şehidimizin eşlerinin, çocuklarının ve anne babalarımızın insan hakları demokratik hakları yok mu?" diye konuştu.

"KENDİNİ AYDIN ZANNEDEN KARANLIK VATAN HAİNLERİ"

Bildiriye imza atan akademisyenlerin vatan haini olduğunu iddia eden Hızal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerini aydın zanneden karanlık vatan hainleri, bu güzelim vatanımızın suyundan, denizinden, dağından, ovasından, ekmeğinden ve her türlü nimetlerinden faydalanan zalimler, bu şehitlerimizin geride kalan doğmamış çocukları, gözü yaşlı yavrularının anne ve babalarımızın bu feryatları sizlerin hiç mi vicdanlarınızı sızlatmıyor? Bu nasıl insanlıktır, bu nasıl caniliktir. Bu aziz şehitlerimiz belki bu dünyada haklarını soramayacaklar ama gerçek, dünyada şehitlerimizin aziz kanında boğulacaksınız. Bu mücadelede kolunu, bacağını kaybeden kahramanlarımın uzuvları sizlerden hesap soracaklar. Bu uğurda şehitlerimizi geride kalan yetimlerimizin ve ana babalarımızın hakları sizleri inşallah kahru perişan edecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Şehit Ailelerinden Akademisyenlere Tepki - Son Dakika


Advertisement