Sivas'ta Tarımsal Hizmetler Değerlendirildi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Tarımsal Hizmetler Değerlendirildi

Sivas\'ta Tarımsal Hizmetler Değerlendirildi

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, tarımsal hizmetler alanında yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

08.08.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, tarımsal hizmetler alanında yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Encümen Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Soysal ve Alpaslan Ceyhan ile idarenin birim müdürleri katıldı.

Toplantıda, Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin'in yaptığı sunum ile 2017 yılı iş sezonu kapsamında yapılmakta olan çalışmalar ele alındı.

2017 yılı tarımsal projelerinden Sebzeciliği Geliştirme Projesi, Kaba Yem Açığının Giderilme Projesi ve Yemeklik Dane Baklagil Üretim Alanlarının Artırılması Projesinin tamamlandığı, diğer 3 proje de ise çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Tarımsal sulama projelerinde ise 18 projenin tamamlandığı, 6 projenin ihale aşamasında olduğu, 14 projede ise çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Ayrıca DAP kapsamında yürütülen tarımsal sulama projelerinden 5'inin tamamlandığı, 12'sinin ise yıl içerisinde tamamlanmayı hedeflendiği ifade edildi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise 16 bin 600 çam, 18 bin 900 yapraklı fidan olmak üzere toplam 35 bin 500 adet orman fidanlarının ilçelere dağıtılarak dikimleri yapıldı.

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi civarına ise Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 50 bin adet fidanın dikimi tamamlandı.

Kaya, yapılmakta olan işlerde öncelikle vatandaş odaklı, titiz ve verimli olunması konusunda talimat verdi.

Sivas'ın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için Sivas İl Özel İdaresi olarak 2017 yılı yatırım programının aksatılmadan gerçekleştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Kaya, Sivas İl Özel İdaresi olarak yaz sezonunu aynı hız ve aynı gayretle tamamlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Tarımsal Hizmetler Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement