Sivas'taki Bülbül Ölümleri Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Sivas'taki Bülbül Ölümleri Dikkat Çekiyor

Sivas\'taki Bülbül Ölümleri Dikkat Çekiyor

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki bülbül ölümleri dikkat çekiyor.

25.10.2013 13:20

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki bülbül ölümleri dikkat çekiyor.

Doğada seher vakti ve ilkbaharda çıkardıkları güzel seslerle sevilen bülbül cinsi kuşların ölüm nedenleri bilinmiyor. Yanlızbağlar Mahallesi'nde görülen ölümlere anlam verilmezken, bahçelerde bülbüllerin öldüğü görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan mahalle sakini Cevat Şenol, "Bayramın ikinci günü evin yakınlarında bir tane bülbülün öldüğünü gördüm. Ağabeyim Ahmet Şenol'un bahçesinde iki tane daha ölü bülbül gördüm. Komşumuz Mustafa Arslan'ın bahçesinde de iki tane ölü bülbül görünce panikledik. Mahallemizde ölü bülbül sayısı artınca bülbülleri veterinere götürüp kontrol ettirdim. Veteriner, ölü bülbüller üzerinde yaptığı kontrolde doğal ortamdaki kuş cinsi hayvanların ölümlerinden pek anlamadığını, ölüm nedeninin daha detaylı bir şekilde araştırması gerektiğini belirtti. Bu konuda yetkililerin ilçemize gelerek mahallemizde bülbül ölümleriyle ilgili çalışma yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Şenol, "Bülbülleri çok seviyoruz ölümlerindeki artış bizleri çok üzdü. Bir hastalığa mı kapıldılar yoksa yedikleri bir şeyden mi ölüyorlar diye merak ediyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'taki Bülbül Ölümleri Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement