Sivil Güçler Birliği Derneği'nden Sağ Duyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Sivil Güçler Birliği Derneği'nden Sağ Duyu Çağrısı

Sivil Güçler Birliği Derneği\'nden Sağ Duyu Çağrısı

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

03.06.2013 14:32  Güncelleme: 14:42

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Yurdakul, vatandaşları ve kolluk kuvvetlerini sakin olmaya davet etti.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, eylem yapan vatandaşları ve eyleme müdahale eden kolluk kuvvetlerini sakin olmaya davet etti. Yurdakul, "Türk milleti olarak her zamankinden daha çok huzura ihtiyacımız olduğu dönemde ortaya çıkan olayların hiç kimseye faydası yoktur. Ülkemizin ortaya çıkan gerginlikten hiçbir menfaati olmayacağını düşünüyoruz. Gerek yazılı basında, gerekse görsel medyamızda ortaya çıkan görüntüler gerçekten çok üzücüdür. Demokrasilerde fertlerin düşüncelerini ortaya koyacağı, tepkilerini gösterebileceği eylemlerin baskı altına alınmaması gerekir. Ancak hak aramak için eylem yaparken de bu ülkenin tüyü bitmemiş yetimlerinin paraları ile alınan kamu mallarını yakıp yıkmanın da hiçbir vicdani izahının olamayacağını düşünüyoruz" dedi.

Hüseyin Yurdakul, açıklamasına şöyle devam etti: "Eylem yapanlar ne kadar kanunsuz hareketlerde bulunsalar da, polisimizin güç kullanırken yasalar çerçevesinde ve gayet soğukkanlı hareket etmesi gerekir. Polisimiz her türlü eğitimden geçmektedir. Onun için çok daha soğukkanlı ve sakin olması gerekir. Yere düşmüş bir eylemciye, yani zaten etkisiz hale getirilmiş insana yerde tekme atmanın hiçbir kanuni ve vicdani izahı olamaz. İdarecilerin daha sakin açıklamalarda bulunarak, eylem yapanlarla diyalog kurmaya çalışmaları gerekir. Gerçekten hak aramak isteyenlerin kendilerini ifade etme özgürlüklerini kullanacakları zeminin sağlanması ve en önemlisi de herkesin aklıselim içerisinde davranması gerekir. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, bu ülke hepimizin. Tepkilerimizi demokratik şekilde ve yasalar çerçevesinde vermeliyiz. İdare edenlerin de olaylara daha hoşgörülü ve sakin müdahale edebilmeyi öğrenmesi gerekir." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivil Güçler Birliği Derneği'nden Sağ Duyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement