Sokak Hayvanları Kontrolde - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanları Kontrolde

Sokak Hayvanları Kontrolde

Ağrı Belediyesi başı boş sokak hayvanlarını kontrolde tutuyor

07.02.2012 15:50

Ağrı Belediyesi belirli aralıklarla başı boş sokak köpeklerini kısırlaştırıyor, Bu çalışmalar Tarım İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapılıyor.

Ağrı Belediyesi Veteriner işleri Müdür Faruk Yıldız'ın verdiği bilgilere göre Tarım il Müdürlüğü ile ortaklaşa yılın belirli aralıklarında İlde bulunan Belediye sınırları içesindeki başı boş sokak köpeklerini aşılama çalışması yapıyor. Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalışan Veteriner Edibe Demircan ve Tarım il Müdürlüğünde görevli Aydın Bütün ve İbrahim Sakar'dan oluşan ekip 18.05.2011 tarihinde 198 başıboş sokak köpeklerini aşılayarak yanında, kuduz, canine distemper ve karma aşıları yapılarak kulak küpe numarası verilmiştir.

2011 yılı içerinde 217 başı boş sokak hayvanı Belediyemizce özel hizmet karşılığı Denge Veterinerlik tarafından kontrollü bir şekilde kısırlaştırılmıştır. Yapılan çalışmalar kayıt altına alınmıştır. Yapılan çalışmalarda "kısırlaştırma iç ve dış parazit temizliği ve mücadelesi yapılmış, bu hayvanlara (İvermectin) işaretlenmesi yapılmıştır. yapılan çalışmalar CD ortamında kaydedilerek arşivlenmiştir. Bu kayıtlar Belediyemiz dışında Tarım ve Çevre İl Müdürlüklerine de bilgi mahiyetinde verilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları Kontrolde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement