Sokak Hayvanlarına Yiyecek İçin Kampanya - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanlarına Yiyecek İçin Kampanya

İzmir'de Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Kırçiçeği restoran zinciri, yemek artıklarını sokak hayvanlarına ulaştırmak için örnek bir projeye imza atarak, 'Sen yiyemezsen ben yerim ki' kampanyası başlattı.

16.04.2014 10:34

İzmir'de Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Kırçiçeği restoran zinciri, yemek artıklarını sokak hayvanlarına ulaştırmak için örnek bir projeye imza atarak, 'Sen yiyemezsen ben yerim ki' kampanyası başlattı.

Proje, Kırçiçeği'nin Alsancak Şubesi'nde tanıtıldı. Tanıtım toplantısına İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fevziye Kanat, sanatçı Yüksel Ünal, Kırçıçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Yağmur katıldı. Kırçiçeği firması, kampanya kapsamında bundan sonra bir reklam şirketi de bulunan, 'Muhteşem Yüzyıl' adlı televizyon dizisinde 'Şeker Ağa' rolünü oynayan oyuncu Yüksel Ünal'ın tasarımının yansıdığı tabaklarla servis yapacak. Tabaklardaki 'Sen yiyemezsen ben yerim ki' yazısıyla sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunmak amacıyla farkındalık yaratılacak. Kırçiçeği'nin İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla'nın da aralarında bulunduğu farklı illerdeki 16 şubesinde, müşterilerin tabakta bıraktığı pide, lahmacun, döner ve ızgara gibi yiyecekler sokaklarda ve barınaklardaki sahipsiz hayvanlara beslenmesi için gönderilecek.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, 'Sen yiyemezsen ben yerim ki' projesi ile çok sayıda sahipsiz hayvanın beslenme ihtiyacının karşılacağını ve bunun Türkiye gelinde örnek bir proje olduğunu dile getirdi. Önder, "Teklif bize Kırçıçeği şirketinden geldi. Çeşitli şehirlerdeki şubelerinde her gün 3 bin 200 tabak masalara konulacak. Müşterinin yiyemediği yemek artıkları bu tabaklara konulacak. Tabaklardan toplananlar ise gönülü hayvanseverler tarafından hem sokaklarda hem de barınaklarda yaşayan sahipsiz tüylü dosatların beslenmesi için ulaştırılacak" dedi.

Esin Önder katkılarından dolayı Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Yağmur'a teşekkür plaketi verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanlarına Yiyecek İçin Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement