Sokak Köpeklerini Besleyen Emekli Çift, Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Sokak Köpeklerini Besleyen Emekli Çift, Destek Bekliyor

Sokak Köpeklerini Besleyen Emekli Çift, Destek Bekliyor

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yaşayan emekli Gülcan- Mehmet Pantır çifti, mahalle çöplüğündeki başıboş yavru köpekleri besliyor.

06.11.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yaşayan emekli Gülcan- Mehmet Pantır çifti, mahalle çöplüğündeki başıboş yavru köpekleri besliyor. Evden getirdikleri yemek artıklarının yanı sıra hayvanlara mama da alan çift, hayvanseverlerden destek istedi.

Akseki'ye bağlı Boğaz Mahallesi'nde oturan 75 yaşındaki Mehmet Pantır ile eşi 54 yaşındaki Gülcan Pantır, evlerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki ilçe çöplüğünde başıboş yavru köpekleri düzenli yemek artıkları ve mamayla besliyor. Bir gün arayla çöplüğe getirdikleri yemek artıkları ve suyu hayvanlara veren karı- koca, tek geçim kaynakları  emekli maaşlarından artırdıkları ve zaman zaman hayvanseverlerin yardımlarıyla aldıkları mamaları da sokak hayvanlarına getiriyor.

'BAKIMA İHTİYAÇLARI VAR'

Her ay eşinin emekli maaşının hatırı sayılır kısmını besledikleri sokak hayvanlarına ayırdıklarını söyleyen Gülcan Pantır, eşiyle yolda giderken gördükleri yavru köpeklerin durumuna acıdıklarını anlattı. Bir dahaki gelişlerinde ekmek ve su getirdiklerini aktaran Pantır, "Bunların durumu içler acısı. Köpeklerin bakıma ihtiyacı var. Side'de bir veteriner hekime izah etmiştik. O da hayvansever çıktı. Bize bir torba yem verdi. Biz de getirdik köpeklere verdik. Köpeklere sahip çıkılsın istiyorum" diye konuştu.

'BİZ NE KADAR YAPABİLİRİZ'

Ekmeklerin çöpe atılmak yerine sokak köpeklerine gerilmesini isteyen Pantır, "Bu çöplükte 50 civarında köpek var. Bunlar yiyecek bulsa su bulamıyor, su bulsa yiyecek bulamıyor. 2 günde bir ekmek ve su getiriyoruz. Biz ne kadar yapabiliriz. Hayvanseverlerden yardım bekliyoruz. Barınak yapılıp, bunlara bakılmasını istiyoruz" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Köpeklerini Besleyen Emekli Çift, Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement