Adana'da Soma'daki Maden Faciası Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Soma'daki Maden Faciası Protesto Edildi

Adana\'da Soma\'daki Maden Faciası Protesto Edildi

Adana ve Mersin'de sivil toplum kuruluşları, Soma'daki maden faciasını protesto etti.

15.05.2014 14:59  Güncelleme: 15:57

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, İnönü Caddesi'nde oturma eylemi yaptı, ardından Çakmak Caddesi'ne kadar yürüdü. 

Bu sırada fenalaşan bir vatandaş, sivil polisler ve Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Tekin Müjde tarafından yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Katılımcılar adına konuşan Tekin Müjde, Soma'da maden işçilerinin hayatını kaybettiği olayın, vicdan ve onur taşıyan herkes için milat olacağını ifade etti.

İşçi sınıfının, iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırılmaya sabrı kalmadığını belirten Müjde, "İşçi kardeşlerimizin ölümü kader değildir. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler, Soma'da yaşananların başlıca sorumlularıdır. Yıllarca kamu eliyle üretimin yapıldığı madenler, özel sektöre devredildikten sonra iş kazalarında patlama yaşanmıştır" dedi.

Eyleme, Türk-İş 4. Bölge, DİSK Bölge, KESK Adana Şubeler Platformu, Birleşik Kamu-İş, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Tabip Odası destek verdi.

Mersin

Mersin'de Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan grup, İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Çevredeki vatandaşların da destek verdiği gruptakilerin, siyah renk kıyafet giydiği, bazılarının yüzüne kömür sürdüğü görüldü.

AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı önüne kadar yürüyen grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, işçi sağlığı ve güvenliğinin ihmal edildiğini öne sürdü.

Yaşanan olayın iyi araştırılmasını isteyen Kaya, "Emekçileri ve emek dostlarını, Soma'daki işçi kardeşlerimiz için ayağa kalkmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından saygı duruşunda bulunan grup, olaysız dağıldı.

Öte yandan Silifke ilçesinde de özel tiyatronun sanat yönetmeni Ahmet Gedik, maden işçisi kıyafetiyle Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri de Defterdarlık önünde toplanarak saygı duruşunda bulunup, dua okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Soma'daki Maden Faciası Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement