Soma Protestocularına Tepki - Son Dakika
Güncel

Soma Protestocularına Tepki

Soma Protestocularına Tepki

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Soma’da meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto için toplanan gruba vatandaşlar tepki gösterdi.

14.05.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Soma'da meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto için toplanan gruba vatandaşlar tepki gösterdi. Kazım Yılmaz isimli vatandaş eylemcilerin yanına gelerek "Allah'ın rahmetine kavuşmuş adamlar. Sizin onlarla ne işiniz var? Bir şey oldu mu hemen çıkın sokağa" diye tepki gösterdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi'nden (EEF) sol görüşlü 40 öğrenci, Soma'da meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto etti. Öğrenci grubu adına basın açıklamasını okuyan Fırat Cengiz bütün işçilerin birleşmesini isteyerek "Haksızlığa karşı dilsiz şeytan olmaktan vazgeçin. Soma'da yaşamını yitiren emekçi ve madenci kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi. Protestocu üniversiteli gurup daha sonra ölen madenciler anısına 3 dakika saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna bazı vatandaşlar eşlik etti.

Öğrenciler yapılan basın açıklaması ve saygı duruşunun ardından ellerinde dövizler taşıyıp sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Burada süresiz eylem yapma kararı alan öğrencilere bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Üniversiteli öğrencilerin yanına gelen Kazım Yılmaz isimli bir vatandaş, öğrencilere derslerine bakmaları gerektiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yılmaz, öğrencilere, "Adamlar, Allah'ın rahmetine kavuşmuş. Sizin onlarla ne işiniz var? Bir şey olunca hemen çıkın sokağa" diyerek tepki gösterdi.

Üniversiteli öğrencilerin vatandaşın tepkisine aldırış etmediği görüldü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma Protestocularına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement