Soma'ya Modern Arıtma Tesisi Geliyor - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Modern Arıtma Tesisi Geliyor

Soma\'ya Modern Arıtma Tesisi Geliyor

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma'ya kazandırılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi proje sahasında teknik incelemelerde bulundu.

21.04.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçeye çağdaş ve teknolojik altyapıya sahip bir tesis kazandırılacağını belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanarak, bu önemli tesisi Soma'ya kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Soma ilçesinin en önemli yatırımlarından birisi olan Soma Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için düzenlenen toplantıya katıldı. Düzenlenen toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran'ın yanı sıra, MASKİ Atık Su Arıtma Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı Kıdemli Uzman Alper Algün, Proje Sözleşme Yöneticisi İnşaat Mühendisi Ayhan Taş ve ilgili mühendisler katıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl ve giderek artan nüfusumuz düşünüldüğünde, evrensel ölçülerde çağdaş teknolojik yapılanmaya sahip bir Atık Su Arıtma Tesisi'ne ihtiyaç duyulduğu aşikardır. Bu ihtiyaç doğrultusunda Türkiye'de 15 Atık Su Arıtma Projesi içinde yer alarak Avrupa Birliği Hibe Fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe Fonlarından yararlanarak ilçemize kazandıracağımız en önemli yatırımlardan birine kavuşmamıza az kaldı" diye konuştu.

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olacak

Toplantıda projenin aşamaları hakkında detaylı bir şekilde görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, toplantının ardından proje sahasında teknik incelemelerde bulunduklarını belirtti. Başaran, "Soma Atık Su Arıtma Tesisi'nin Türkiye'nin en modern tesislerinden birisi olacağına inanıyorum. Çevresel projelere büyük önem veriyoruz ve bu doğrultuda önemli adımlar atıyoruz. İnşallah en kısa sürede Soma ilçemize bu önemli tesisi kazandırmış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Soma'ya Modern Arıtma Tesisi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement