Somali'de kuraklık nedeniyle binlerce kişi göç etmek zorunda kalabilir - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Somali'de kuraklık nedeniyle binlerce kişi göç etmek zorunda kalabilir

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Somali\'de kuraklık nedeniyle binlerce kişi göç etmek zorunda kalabilir
 Güncelleme: 

Norveç Mülteci Konseyi (NRC), Somali'deki kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle binlerce kişinin göç etmek zorunda kalabileceğini bildirdi.

Norveç Mülteci Konseyi (NRC), Somali'deki kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle binlerce kişinin göç etmek zorunda kalabileceğini bildirdi.

NRC Somali Direktörü Muhammed Abdi, basına yaptığı açıklamada, Somali'nin bir kez daha ciddi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Su kaynakları ve çayırlık alanların her geçen gün azaldığına dikkati çeken Abdi, binlerce Somalilinin çiftlik hayvanlarıyla daha iyi koşullardaki bölgelere göç edebileceğini belirtti.

Abdi, Somali'nin 50 bölgesinde şiddetli kuraklık yaşandığını ve durumun kötüleştiğini ifade etti.

Somali'de geçen sene 1 milyondan fazla kişi kuraklık ve çatışmalar nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı. Bu yılın ilk üç ayında ise 112 bin kişi göç etti.

Kaynak: AA